У 2017 році у Польщі з’явиться електромобіль власного виробництва

elektromobil-zariadzhennia

Енергетичні компанії Polska Grupa Energetyczna (PGE), Energa, Enea і Tauron Polska Energia 20 жовтня створили компанію ElectroMobility Poland, яка має втілити проект польського національного електромобіля у життя. Бажання приєднатися до цієї ініціативи висловив також польський нафтовий концерн PKN Orlen, який планує на своїх заправних станціях встановити пункти швидкої зарядки електромобілів. У листопаді 2016 року мають оголосити конкурс на вироблення кузова для майбутнього авто.

Ціна польського електромобіля буде до 70 тисяч злотих (приблизно 16 тисяч євро) і щонайменше 60% його запчастин будуть виробляти польські підприємства.

У планах польського енергетичного сектора закладено, що в 2020 році у Польщі має бути щонайменше 75 тис. зареєстрованих електромобілів, а ще через п’ять років таких транспортних засобів мало би бути вже аж 1 млн. Однак скептики, яких нині більшість, вважають, що цього досягти нереально.

Натомість для заохочення майбутніх власників авто з електричним або гібридним двигуном польський уряд має намір впровадити податкові пільги та нульову ставку податку на додану вартість. Правда, згоду на це має ще дати Європейська комісія. Водночас введуть вищу оплату за користування старими авто із двигунами внутрішнього згоряння, які виділяють велику кількість шкідливих газів в атмосферу.

Схожі записи