Електромобіль Rimac Concept_One отримав суттєве оновлення

rimac-concept-one-1

Хорватська компанія Rimac представила в рамках Женевського автосалону нову версію свого електричного дводверного гіперкара Concept_One, який був суттєво оновлений і став більш потужним і динамічним. Concept_One поки в основному використовувався на виставках і презентаціях, а покупцям були відправлені лише кілька автомобілів, проте компанія-виробник активно займається налагодженням зв’язків з постачальниками і дистриб’юторами. Компанія, навіть, оголосила підписання декількох угод про можливість продажів своєї продукції в США, Європі і на Близькому Сході.

rimac-concept-one-2

Оновлений Concept_One отримав модернізовані двигуни, які покращили його динаміку і збільшили його потужність. Віддача силової установки (чотирьох електромоторів) Rimac Concept_One збільшилася на 100 кВт до 900 кВт, тобто з 1088 до 1224 к. с. Для контролю кожен мотор оснащений датчиком, що передає інформацію в систему управління 100 раз в секунду.

Крім того, зросла ємність акумуляторних батарей. Електромобіль оснастили новою батареєю на 90 кВт/год проти 80 кВт/год у попередній версії, що дозволить проїжджати 350 кілометрів без підзарядки, що на 20 км більше, ніж перше. Оновлення зазнали також трансмісія і електроніка машини.

rimac-concept-one-3

В результаті Rimac Concept_One розганяється до 100 км/год за 2,5 секунди (-0,1 с), до 200 км/год за 6 (-0,2) і до 300 км/год за 14 секунд (-0,2). І це при тому, що електромобіль додав у вазі 50 кг і став важити майже 1900 кг. Максимальна швидкість електромобіля залишилася незмінною – 355 км/год.

У компанії заявляють, що над Rimac Concept_One провели величезну роботу. Щоб досягти таких характеристик, інженерам довелося зробити “сотні оновлень мало не всіх систем машини”. У поточному році компанія планує виготовити і продати 8 електромобілів.

rimac-concept-one-4

Компанія Rimac Automobili існує з 2007 року. Спочатку вона займалася покращенням бензинових автомобілів, але потім повністю перейшла на виробництво електромобілів, а також розробку і виготовлення різних комплектуючих до них.

Схожі записи