Електричний Jaguar змагався з Tesla Model X

Компанія Jaguar опублікувала відео, де перший серійний електромобіль I-Pace змагається в розгоні з кросовером Tesla Model X.

yaguarzmagavsya_z_tesla

. . . . . .

Електромобілем Jaguar I-Pace керував пілот команди Формули Е Panasonic Jaguar Racing Мітч Еванс, а за кермом «Тесли» сидів бразилець Тоні Канаан. Автомобілі змагалися в розгоні з місця до 96 км/год і подальшого гальмування.

У першому заїзді I-Pace змагався з Model X з 329-сильним електродвигуном. При досягненні 96 км/год британський електромобіль виявився на цілий кузов попереду американського кросовера. У другому заїзді I-Pace змагався з топовою модифікацією Model X 100D – з двома блоками живлення, які видають в сумі 775 сил. У цій гонці британський електрокар випередив «Теслу» на половину власної довжини.

Серійний Jaguar I-Pace був представлений 1 березня 2018 р. Електричний кросовер отримав комплект літій-іонних батарей ємністю 90 кВт*год, які дозволяють проїхати на одній до 480 км.

При цьому новинка підтримує систему швидкої підзарядки, коли акумулятори можна поповнити з 0 до 80% за 40 хвилин. Від стандартної розетки кросовер заряджається за 10 годин. В Jaguar пообіцяли, що I-Pace буде нормально функціонувати при високих негативних температурах. У нового кросовера два електродвигуни (по 200 к.с.) на кожній осі. З місця до 100 км / год Jaguar I-Pace розганяється за 4,8 с, а максимальна швидкість обмежена на 200 км/год.

Схожі записи