Головні новини електромобілів за лютий 2018

Початок 2018 виявився доволі успішним для любителів електромобілів, адже потішив нас цікавими новинками, які були представлені за короткий період часу.

Пропонуємо вам ознайомитися з новинами, які відбулись на ринку електромобілів за лютий 2018 р.

Nissan представить 6 нових електромобілів

Японський автовиробник Nissan представить 6 нових моделей електромобілів протягом наступних п’яти років. Про це повідомляє видання Automotive News з посиланням на директора підрозділу Nissan, що відповідає за силові агрегати, Тошіхіро Хіра.

nissan3

За даними топ-менеджера, міжнародний автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi склав стратегічний план, згідно з яким група представить 12 електромобілів до 2022 року. І якщо шість з них припадають на марки Nissan і Infiniti, то, отже, інші шість розподілять між собою Renault і Mitsubishi.

Хіра наполягає на амбітності планів, так як шість новинок від Nissan будуть не гібридами і навіть не плагін-гібридними машинами, а повноцінними електромобілями.

Chery eQ1 – новий електричний сітікар

Китайський концерн, знаменитий своїми доступними і компактними автомобілями Chery, представив нову версію сітікара eQ1, який володіє довжиною кузова всього 3.2 метра і розрахований для чотирьох чоловік. Раніше дана модель пропонувалася в різних комплектаціях, проте тільки в двомісному варіанті.

cheri

Особливістю автомобіля є повністю електрична силова установка, здатна розвивати до 40 кінських сил і 120 Нм крутного моменту. Як джерело енергії Chery eQ1 використовує блок літій-іонних батарей, які забезпечують запас ходу до 180 км. Заряд до 100% займає близько 6 годин, однак електромобіль оснащується системою швидкої зарядки, здатної поповнити ємність батарей до 80% всього за 30 хвилин.

Перші офіційні фотографії серійного кросовера Jaguar I-Pace

Британський виробник опублікував перші офіційні фотографії серійного кросовера Jaguar I-Pace, які дають уявлення про дизайн і габарити моделі.

yaguardebyut2

Новий електромобіль Jaguar I-Pace зможе долати на одному заряді близько 500 км. У компанії підтвердили, що зарядити акумуляторні батареї до 80% можна буде за 45 хвилин.

В оснащення моделі Jaguar I-Pace увійде електрична силова установка, сумарна віддача якої становить 395 кінських сил. При цьому крутний момент двох електромоторів складе 700 Нм. Це означає, що Jaguar I-Pace зможе набирати першу сотню приблизно за чотири секунди.

В оснащення електромобіля британського бренду увійде безліч новітніх систем і електронних помічників, включаючи цифрову приладову панель і інформаційно-розважальну систему нового покоління.

Chevrolet Bolt – найкращий компактний електромобіль

Американське видання Consumer Reports опублікувало рейтинг найкращих марок і моделей 2018 року , заснований на головних критеріях і вимогах, які висуваються до автомобіля: дорожній тест, надійність, задоволеність власників та безпека. До цього рейтингу увійшов електомобіль Chevrolet Bolt.

shevrolevoltreiting

Модель Chevrolet Bolt була названа кращим компактним «зеленим» автомобілем. Домогтися такого результату машині допомагає значний запас ходу. Електромотор автомобіля здатний забезпечувати прискорення з 0 до 100 км / год за 6,5 секунди. Ціни на Chevrolet Bolt починаються з відмітки 37 500 доларів. Але, якщо скористатися пільгами, вартість машини складе близько 30 000 доларів.

В Україні розмитнили Tesla Model X без ПДВ

Нещодавно, за новими правилами розмитнення, в Україну був завезений перший електромобіль преміум-класу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив співзасновник Тесла Клуб Україна Назар Шимон-Давида.

tesla_rozmitnili_2

“Сьогодні був дуже насичений день і на закінчення встигли розмитнити в Києві для власника першу в Україні Tesla Model X без ПДВ! Все працює, податок є, але 0%:) Через декілька днів буде наступна і потім ще)) Якщо комусь треба то кажіть, привеземо.”

Електромобіль Renault Zoe отримав новий двигун

Компанія Renault офіційно представила електромобіль ZOE 2018 року. Головним нововведенням став електричний двигун R110, що прийшов на зміну агрегату R90. Без збільшення маси і розмірів інженери підвищили віддачу з 68 до 80 кіловат (з 92 до 109 к.с.). Крутний момент виріс з 220 до 225 Нм.

renaultdebyut

Оновлений електрокар Renault Zoe R110 2018 модельного року здатний «вистрілювати» з нуля до першої сотні за 11,4 секунди. Крім цього, як розповіли в компанії, у електромобіля покращилася розгінна динаміка в діапазоні 80-120 км/г.

Електричний Opel Corsa з’явиться в 2020 році

Новий Opel Corsa, в основу якого, як очікується, ляже платформа наступного Peugeot 208 , з’явиться в 2019 року, а його електрична модифікація дебютує в 2020 р. Випуск новинки налагодять на підприємстві в іспанській Сарагосі. Opel Corsa стане четвертим за рахунком спільним проектом Opel і французької Groupe PSA, куди входять компанії Peugeot і Citroen.

opelkorza

До 2024 р Opel планує стати виробником електромобілів N1 в Європі. В рамках цієї стратегії німці збираються створити еко-модифікації кожної своєї легкової моделі, а також збільшити фінансування програм розробки гібридних, електричних і водневих машин. До 2020 р в лінійці «Опеля» буде не менше чотирьох нових електромобілів, включаючи гібридну модифікацію кросовера Grandland X і електричну Corsa.

Tesla розкрила подробиці про електричний кросовер Model Y

В ході конференції з інвесторами, в рамках презентації фінансового звіту за минулий рік, гендиректор Tesla Ілон Маск розкрив нові подробиці про другий кросовер своєї компанії – Model Y. Бізнесмен повідомив, що «Тесла» почне вкладати кошти в організацію виробництва цього електромобіля до кінця 2018 року.

krosoverteslanovii

Перше і єдине на даний момент зображення Tesla Model Y було опубліковано на початку минулого літа. Спочатку було оголошено, що цей електричний кросовер розділить платформу з Model 3, потім Маск анонсував зовсім нову архітектуру, але, врешті-решт, повернувся до вихідного плану під тиском інших директорів. В результаті було вирішено , що моделі 3 і Y будуть мати загальні компоненти, проте електричний кросовер отримає більш просунуту електрику з 12-вольтовими батареями замість 3,6-вольтів, а його збірка буде більшою мірою автоматизована – це означає, як мінімум, будівництво окремої лінії.

General Motors представив електромобіль вартістю 5700 доларів

Baojun E100 є новим двомісним електрокаром з вартістю в 5 700 доларів, що приблизно еквівалентно 154 тис грн за поточним курсом. Однак дана вартість виходить з урахуванням державних китайських субсидій.

ekio

Габарити нового електромобіля дійсно скромні – довжина становить всього 2 400 мм, ширина – 1 500 мм, а також висота – 1 600 мм. В якості силового агрегату використовується електромотор з максимальною потужністю до 40 кінських сил. Поки компанія не поспішає повідомляти обсяг акумуляторної батареї, проте запас ходу складає близько 155 км.

Варто відзначити, що дана модель була представлена і випущена в серійне виробництво ще восени 2017 року. Так, за п’ять місяців продажу, електромобіль був проданий у кількості 11 446 одиниць.

Схожі записи