Jaguar представили новий електромобіль для участі в перегонах Formula-E

jaguar-formula-e-ecoauto

Команда Panasonic Jaguar Racing представила нову версію свого гоночного електромобіля для нового сезону перегонів Formula-E та оголосила, що електромобілями керуватимуть Мітч Еванс та колишній чемпіон Формули-E – Нельсон Піке Молодший.

Команди перегонів Formula-E досі доволі обмежані у тому, що вони можуть змінювати в своїх транспортних засобах, але чемпіонат з кожним роком все більше розширює систему правил.

Jaguar описує свою нову модель так:

«I-TYPE 2 – це електичний болід для перегонів ormula Jaguar Racing від Panasonic, розроблений для максимального балансу та ефективності. Електромобіль розганяється до 60 миль на годину (з нуля до 100 км/год) за 2.9 секунди, генерує до 150 кВт енергії при гальмуванні аби збільшувати свій запас ходу.»

Згідно сьогоднішнім конфігураціям, електромобіль має потужність 200, але буде обмежений до 170 кВт на момент перегонів. Концепція Формули-Е дозволяє задіяти додаткові 30 кВт потужності через інтерактивний та достатньо спірний процес голосування фанатів.

Четвертий сезон перегонів почнеться вже наприкінці цього року. Наступні кілька років будуть дуже важливими для перегонів Formula-E, адже до них приєднаються кілька нових іменитих автовиробників. Раніше, цього року, BMW оголосили, що планують взяти участь в п’ятому сезоні перегонів електромобілів, Audi повідомили, що за них змагатиметься команда ABT Sportsline, котру вони спонсорували й попередніх сезонах. Mercedes-Benz заявили, що мають на меті взяти участь в шостому сезоні перегонів Formula-E із власною командою.

Схожі записи