Нова система електропроводки Tesla

teslael_0

Tesla створила нову власну революційну архітектуру електропроводки, яка забезпечує більшу автоматизацію у виробничому процесі та потребує менше матеріалів для майбутніх авто, таких, як Model Y та Tesla Pickup.

Генеральний директор Ілон Маск повідомив, що однією з найбільших помилок автоматизації виробництва Model 3 було намагання автоматизувати задачі, які люди виконують набагато краще, ніж роботи. Це, наприклад, прокладання кабелів. Щоб полегшити автоматизацію роботи з кабелями, Tesla зменшує довжину проводів в своїх електричних авто. Маск повідомив, що Model S має біля трьох кілометрів проводів, а в Model 3 інженери Tesla зменшили їх довжину до півтора кілометри.

Фахівці Tesla працюють на абсолютно новою архітектурою електропроводки для майбутніх транспортних засобів та намагаються зменшити їх довжину до ста метрів, починаючи з Model Y. В новій заявці на патент, яка стала загальнодоступною недавно, Tesla розкрила перші деталі нової архітектури проводки:

«В цій новій архітектурі проводки підсистеми упаковані та визначені в одній або кількох складальних одиницях у визначених варіантах. Наприклад дверне складання може містити один контролер (або концентратор), який керує кількома пристроями, такими, як елементи блокування, освітлення або аудіокомпоненти. Крім зменшення кількості та довжини потрібної проводки, можливість створення цbх складальних вузлів, а потів підключення їх до магістралі з проводною архітектурою зменшить термін складання під час загального складання, що досить бажано для збільшення продуктивності в процесі виробництва транспортного засобу. Складаний вузол може бути створений перед загальним складанням й лише з’єднання між складальною одиницею дверей та підсистемою має бути виконано та перевірено під час загального складання.»

teslael_2

З’явилося декілька малюнків, які Tesla подала на патент:

teslael_1

Патентна заявка Tesla має в своєму складі опис жорсткіших систем джгутів проводів, якими роботам легше маніпулювати, що в наш час є одною з головних причин, за якими загальне складання є більш працемісткою частиною загального виробництва автомобілів.

Схожі записи