Система опалення Mahle зменшує втрати запасу ходи взимку на 20%

mahle_0

Щоб частково компенсувати зменшення запасу ходи внаслідок додаткових втрат енергії взимку та влітку на обігрівання та охолодження батареї акумуляторів та салону, німецький виробник Mahle презентує систему керування температурним режимом, яка в стані зменшити втрати запасу ходи в електричних авто взимку до 20 % у порівнянні зі звичайними системами.

Нова система Mahle під час випробувань на компактному електричному авто продемонструвала суттєве зниження втрат запасу ходи, особливо при низьких температурах оточувального середовища. Випробування видали результат, що електрокар, в якому було встановлене звичайне електричне опалення, мав запас ходи у 100 кілометрів, а коли на нього встановили систему Mahle, відстань його пробігу збільшилася до ста шістнадцяти кілометрів.

mahle_1

Розроблена Mahle система обігрівання зберігає запас ходи електричних автомобілів

Таку ефективність система Mahle демонcnрує за рахунок своєї інноваційної конструкції. В цій архітектурі центральним є напівгерметичний контур охолоджувального агенту, в який входять чиллер, конденсатор з охолоджувальною рідиною (і-конденсатор), тепловий розширювальний клапан та компресор з відповідним електроприводом. Конденсатор та чиллер мають ту ж функцію, що й конденсатор та випарник у звичайному контурі охолоджувального агента, але, замість теплообміну з повітрям, охолоджувальний агент обмінюється теплом з охолоджувальною рідиною, створюючи тим самим гарячі та холодні потоки.

На цьому етапі система Mahle працює лише в компактному автомобілі та виробник не називає її вартість, а також ефективність роботи у машинах більш високого класу. Але компанія впевнена в тому, що її система є перспективною та претендує на масове використання.

Схожі записи