Solaris отримав велике замовлення на електричні автобуси

solris_0

Міська транспортна компанія MZA у Варшаві замовила сто тридцять електричних автобусів у Solaris. У столицю Польщі електричні автобуси Solaris Urbino 18 мають бути відправлені на протязі 2020 року.

Слід відзначити, що це друге величезне замовлення на електричні автобуси Solaris Urbino у Європі, адже пару тижнів тому Міланська компанія громадського транспорту АТМ замовила двісті п’ятдесят електричних автобусів.

Як заявляє виробник, замовлення 130 електроавтобусів на суму біля 400000000 злотих або 94000000 євро є найбільшим у Європі на сьогодні. «Згідно з нашими планами, через два роки у нас буде парк з майже чотирьохсот автобусів з нульовим та низьким рівнем викидів. Електричні автобуси MZA допоможуть очистити столичне повітря» – повідомив керівник прес-служби MZA Ян Кузьминський у прес-релізі.

solris_1

Електричний автобус Solaris Urbino 18 Electric

Електроавтобуси оснащені батареєю акумуляторів ємністю у 150кВт*годин, на яку Solaris дає гарантію у сім років. Транспорті засоби заряджаються на шляху через пантограф або від мережі вночі у депо. Щоб бути більш гнучкими у цьому відношенні, у кожного з автобусів є два порти для заряджання – над правою передньою колісною аркою та за останніми дверима. Станції швидкого заряджання потужністю у 400 кВт будуть встановлені окремо у різних кутках міста.

MZA отримав автобуси з менш ємною версією акумулятора, але максимальна ємність батарей Solaris Urbino 18 становить 300 кВт*годин. Оновлення батареї, яке Solaris зробить у жовтні, збільшить ємність акумуляторної батареї до 550 кВт*годин.

Транспортні засоби, які замовив варшавський оператор громадського транспорту, будуть приводитись до руху двома електромоторами, які вбудовані у вісь. Кожний мотор має потужність у 110 Вт. Крім того, MZA встановила SiC-перетворювач напруги для тяглового мотору, що зменшить споживання енергії.

Салон Urbino 18 Electric подібний до інтер’єру автобусів Solaris з ДВС, які вже експлуатують у Варшаві. Салон розрахований на сорок сім місць для сидіння та буде обладнаний кондиціонером та системою інформування пасажирів. Крім того, є декілька USB портів за допомогою яких пасажири зможуть заряджати свої смартфони.

Схожі записи