Чи бути електромобілю від Lamborghini?

lamborghini

Lamborghini намагається позбавити Tesla звання «Автомобіль, який найшвидше розганяється у світі», і це станеться завдяки електромобілю. В повідомленнях, які ідуть з Німеччини припускають, що італійський виробник спортивних автомобілів запустив програму електричного суперавтомобіля під назвою “Vitola”.

Чому повідомлення надходять з Німеччини?

Тому що Lamborghini, як ми вже згадували, випускає автомобіль на платформі Mission E від Porsche, про це повідомляється у відомому німецькому виданні про автомобілі AutoBild. Як і Porsche, Lamborghini є частиною групи Volkswagen, хоча не зовсім так напряму, як Porsche, але в якості дочірньої компанії Audi.

Porsche прагне створити Mission E, щоб мати можливість розгону від 0 до 60 миль на годину за 3,5 секунди і досягти максимальної швидкості 155 миль за годину (250 км/год.). Згідно AutoBild, Lamborghini намагається отримати більше від платформи: 0-62 миль на годину (100 км /год.) за 2,5 секунди – будучи близьким до Тесла – і максимальну швидкість понад 186 миль за годину (~ 300 км/год.).

Звичайно ж, якщо дійсно “Vitola” вийде на ринок і навіть переможе Tesla Model S P100D на звання «Автомобіля, який найшвидше розганяється у світі», то навряд чи зможе змагатися за таку саму цінову політику, що і електричний седан Tesla.

Проте, якщо повідомлення правдиві, то цікаво буде подивитися, як найкращі автовиробники будуть намагатися перевершити один одного у виробництві електричних транспортних засобів.

Схожі записи