Chery EQ1- новинка від китайського виробника за доступною ціною

chery-eq1-novyj-kitajskij-elektromobil

Chery EQ1 – це найменша електрична модель компанії Chery – і перша створена з нуля, а не на базі вже готової моделі з традиційним двигуном.

Щодо дизайну електромобіль Chery EQ1 самобутній, адже над його зовнішнім виглядом працював американський авто-дизайнер Джеймс Хоуп, який нині очолює дизайнерський відділ Chery.

chery-eq1-novyj-kitajskij-elektromobil_0

Нова трьохдверка Chery ЕQ1 має від носа до хвоста 3200 мм і довжину колісної бази – 2150 мм. Тобто двомісний електромобіль приблизно на півметра довший від Smart Fortwo і на 215 мм від Тойоти ІQ. Електромотор потужністю 41 к.с. дозволяє розігнатися до 100 км/год, пробіг на одній зарядці – 151 км. Повністю зарядити батарею від побутової електромережі можна за 6-8 годин, хоча зарядка від швидкого терміналу займає близько півгодини.

chery-eq1-novyj-kitajskij-elektromobil_1

Інтер’єр Chery виглядає досить сучасно і стильно. Дизайнери використали в оформленні салону двокольорове рішення. Є й великий сенсорний екран мультимедіа, майже як у Тесла. За інформацією компанії, для EQ1 передбачено кілька режимів їзди, вибирати які можна за допомогою окремої крутилки, розташованої замість рукоятки КПП.

Треба відзначити, що спочатку передбачалося назвати китайський електромобіль Chery S51 EV, але в підсумку Chery вирішила вивести новинку на ринок під ім’ям Chery EQ1. Ціна міського електрокара – від 14 тисяч доларів. У Піднебесній міні-електромобіль з’явиться в продажу в листопаді 2016 року.

Читайте також, що китайська компанія BYD планує потроїти продажі електромобілів вже у цьому році завдяки дотаціям китайського уряду на розвиток галузі електромобілів.

Схожі записи