Jaguar Land Rover: нові великі інвестиції

jaguarxj_0

Компанія Jaguar Land Rover має намір збудувати три нових електромобілі на заводі у Касл Бромвич у Великій Британії. Це відомості з The Sunday Times.

Це поважне видання повідомляє, що повністю електрична версія седану Jaguar Land Rover XJ нового покоління стане першою з трьох нових транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. Jaguar Land Rover буде використовувати єдину платформу для всіх запланованих моделей, тож за електричним XJ буде йти позашляховик, який, швидше за все, стане наступним Range Rover.

jaguarxj_1

В потенційних автомобілях компанія встановить акумулятор на 90,2 кВт_годин, який буде мати дальність ходу без додаткового заряджання до 470 кілометрів. Модульна архітектура MLA (Modular Longitudinal Architecture) також дозволить створити плагин-гібридні варіанти з запасом ходу до тридцять одної милі, це п’ятдесят кілометрів та акумуляторною батареєю на 13,1 кВт_годин. Додатково Jaguar натякає на електричну версію наступного F-Type, яка може завершити тріо гідних електромобілів (представницький седан, розкішний позашляховик та спортивний автомобіль).

Для реалізації планів Jaguar Land Rover знадобляться витрати на виробничий об’єкт в Касл Бромвич «сотні мільйонів фунтів». Такого роду капіталовкладення принесуть за собою тимчасове закриття заводу на шість тижнів для переобладнання складальних ліній.

Схожі записи