Kreisel Electric переробила Mercedes Gelandewagen в повноцінний електромобіль

kreisel-electric-1

Компанія Kreisel Electric, засновниками якої є троє братів в Австрії, спеціалізується на електроприводах та літій-іонних батареях. Kreisel вже набула деякого розголосу в Європі завдяки модернізації власними акумуляторними батареями декількох популярних європейських електричних транспортних засобів, які значно збільшували їх запас ходу.

Цього разу компанія переробила люксовий позашляховик Mercedes Gelandewagen в повноцінний електромобіль на замовлення колишнього губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера. Він завжди був любителем великих позашляховиків, але тепер йому вдалося сумістити це з його новим свідомим «екологічним» способом життя, адже протягом останніх кількох років Арнольд Шварценеггер є активним учасником по боротьбі зі зміною клімату.

kreisel-electric-schwarzenegger
kreisel-electric-schwarzenegger-2

Kreisel бачить свою власну технологію акумуляторної батареї, як цікаве рішення, оскільки її висока щільність енергії дозволяє їм просто поміняти двигун і паливний бак, замінити їх акумуляторними блоками і тим самим добитися хорошого розподілу ваги і діапазону. Після переробки легендарний автомобіль G-класу, як і протягом попередніх 38 років, зберіг свій унікальний вигляд, при цьому залишившись таким же потужним і «всюдихідним».

kreisel-electric-4

Розкішний електричний позашляховик «Мерседес» отримав вагу 2,6 тони, але зберіг динаміку спортивного автомобіля, кажуть в Kreisel. При цьому переобладнаний в електромобіль Gelandwagen, практично, не відрізнити від ДВЗ-версії – видають його лише відсутня вихлопна труба і кілька ледь помітних деталей. Також не змінилася його місткість, причому це стосується і салону, і багажного відсіку.

«Зелений» позашляховик отримав два електродвигуни загальною потужністю 360 кВт (490 к.с.) і може досягнути максимальної швидкості 183 км/год. Gelandwagen оснащений акумуляторним блоком Kreisel ємністю 80 кВт*год, який забезпечує запас ходу в 305 км на одному заряді і важить 510 кг. Силова установка електромобіля забезпечує розгін до «сотні» за 5,6 секунди, що є на 3 секунди швидше, ніж у ДВЗ-версії. За словами авторів «тюнінгу», нова технологія батарей забезпечує швидке заповнення енергії від станції швидкісної зарядки потужністю 150 кВт – підзарядитися до 80% ємності можна буде всього за 25 хвилин.

kreisel-electric-5

Інтер’єр автомобіля наповнений якісними елементами, завдяки яким він і отримав свою популярність. Оригінальні пристрої керування були елегантно пристосовані під електропривід. В результаті водій отримав звичну розкіш G-класу, підвищений комфорт і сучасні електронні технології.

Ця електрична модель Mercedes Gelandewagen випущена в одиничному екземплярі і не розрахована на масовий ринок. Однак компанія залишається відкритою для пропозицій співпраці від інших автовиробників, яким вона може надати «унікальні» батареї Kreisel.

Схожі записи