Розмитнення електромобілів 2018 в Україні

rozmitnennyaelektro

Ввезення електромобілів з-за кордону – особливо актуальна тема для українських споживачів, після прийняття закону про скасування податку на додану вартість та акцизного збору.

Пільги запроваджуються відповідно до закону №2245-VIII – змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України.

Розмитнення електромобілів в Україні по-новому

Згідно з документом, з 1 січня тимчасово, до 31 грудня 2018 року, транспортні засоби, які оснащено виключно електричними двигунами, можна ввозити в Україну без сплати податку на додану вартість (ПДВ) та акцизу. Також не забуваємо, що ставка ввізного мита, на транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома) становить 0% від митної вартості.

Отже, з 1 січня 2018 року розмитнення електромобіля буде значно дешевшим.

Раніше ввезений електромобіль обкладався ПДВ в розмірі 16,8%, а також стягувався акцизний збір в розмірі 109 євро.

Загальний парк електромобілів, які експлуатуються в Україні, вже перевищив 4 тисячі одиниць. Нагадаємо, Україна посіла п’яте місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японія.

Скасування ПДВ і акцизу при імпорті електромобілів: що далі?

Хочемо наголосити, що прийнятий парламентом закон передбачаю дію пільг при імпорті електрокарів в Україну лише протягом року – з 1 січня 2018 року до 31 грудня 2018 року.

Як відомо, спочатку депутати проголосували за те, щоб без акцизу та ПДВ українці могли купувати автомобілі, обладнані електродвигунами до 2023 року, однак в останні хвилини було запропоновано скоротити цей термін до одного року.

Проте, в кабміні заспокоюють автомобілістів: на початку 2018 року має з’явитися комплексний законопроект, в якому всі пільги буде продовжено. Сподіваємось, що вказані законодавчі зміни дадуть значний поштовх розвиткові ринку електромобілів в Україні і пересічний автолюбитель зможе імпортувати електрокар за адекватною ціною.

Схожі записи