Отримайте та розпишіться: місяцехід від Toyota

toyotamoon_0

Такий «ровер» будуть використовувати у місіях з наукових досліджень полярних ділянок Місяця.

Тoyota Motor Corporation та JAXA (Японське агентство аерокосмічних досліджень) склади угоду терміном на три роки про спільну розробку пілотованого місяцехода. Починаючи з 2019 та до кінця 2021 року Тoyota та JAXA будуватимуть, випробуватимуть та врешті зроблять оцінку працездатності прототипів для подальшої розробки пілотованого «місячного ровера» та дослідження поверхні місяця у межах міжнародного проекту. Одним із завдань місяцеходу буде пошук льоду, який можна використовувати у майбутніх програмах з опанування космосу.

toyotamoon_1

Власне, роботи з проектування почалися ще березні, коли була підписана рамкова угода, а новий договір став більш конкретним та розподілив обов’язки між учасниками. За попередньою оцінкою місяцехід матиме приблизно шість метрів у довжину, 5,2 метри у ширину та 3,8 метри висоти. Об’єм внутрішнього простору складе біля 13 куб. метрів. Передбачають постійне перебування двох членів екіпажу всередині, але у випадку надзвичайної ситуації в «ровері» можна розмістити четверо людей. Також цікаво, що японський місяцехід буде приводитись до руху електромоторами з живленням від паливних елементів, подібних до встановлюваних на серійний автомобіль на водні Toyota Mirai, та сонячних панелей на кузові. Апарат має отримати запас ходу у тисячу кілометрів та в стані нести на борту запас повітря, їжі та води не менш, ніж на шість тижнів із розрахунку на двох членів екіпажу.

toyotamoon_2

За планом до кінця 2019 року підготують специфікації апарату, на протязі 2020 року вироблятимуть окремі компоненти та здійснять складання першого прототипу у масштабі 1:1, а у 2021 році почнуться комплексні випробування місяцеходу. При цьому Тoyota та JAXA уточнюють, що створення серійного місяцехода та методів його транспортування на супутник Землі зможуть завершитися не раніше 2027 року.

Схожі записи