RENAULT TRUCKS розпочне продаж електричних вантажівок у 2019 р.

Renault Trucks оголосила, що у 2019 р. випустить на ринок лінійку електромобілів. В цій лінійці втілений десятирічний досвід, накопичений в ході випробувань електричних вантажівок у реальних умовах експлуатації клієнтами-партнерами компанії. Нові повністю електричні вантажівки призначені для використання у містах та приміських районах і виготовлятимуться на заводі Renault Trucks у Бленвіль-сюр-Орн в Нормандії (Франція).

renogruz

Електромобілі є ключовою складовою стратегії Renault Trucks, спрямованої на розвиток сталого («зеленого») міського транспорту. Використання автомобілів із нульовим рівнем викидів сприяє покращенню якості повітря, боротьбі із зміною клімату, а також зменшенню транспортних заторів (адже завдяки малій шумності, доставки можуть здійснюватись у вечірній та нічний час). Вже невдовзі електричні вантажівки стануть просто незамінними на маршрутах, що пролягають центрами міст.

Renault Trucks із 2009 р. інвестує значні кошти у науково-дослідницькі та дослідно-конструкторські роботи у сфері електромобілів, фокусуючись на широкомасштабних експлуатаційних випробуваннях у партнерстві із своїми клієнтами. Використання в реальних умовах різноманітних типів експериментальних повністю електричних 12-16-тонних вантажівок – транспортними компаніями Speed Distribution для доставки продукції Guerlain, Stef – для Carrefour та Nestlé, а також перевізником Delanchy Group – забезпечило Renault Trucks важливою інформацією щодо умов експлуатації, функціонування акумуляторів, пристроїв для зарядки та конкретних вимог до технічного обслуговування електричних вантажівок.

Крім вищезгаданих експериментальних автомобілів, на ринку із 2010 р. наявна 4,5-тонна електрична вантажівка Electric Maxity: «Наш комерційний досвід із Electric Maxity дозволив нам ознайомити нашу мережу із особливостями продажу, обслуговування та ремонту електромобілів», – зазначає Франсуа Савойє, директор із розвитку енергоефективних технологій Renault Trucks. «Нинішні електромобілі є конкурентоспроможним рішенням, на відміну від ситуації 2010 р.», – підкреслює він.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

На додачу до величезних досягнень у розумінні умов експлуатації та вимог ринку до електричних вантажівок, Renault Trucks з успіхом спирається на вражаючі науково-дослідні ресурси Volvo Group та перевірені на практиці технології, а також вдало використовує синергетичний ефект роботи різних структур над повністю електричними автомобілями (зокрема, автобусами). Ефективність, досягнута завдяки такій масштабності діяльності компанії, дає Renault Trucks змогу вже у 2019 р. вивести на ринок лінійку рентабельних для її клієнтів вантажних автомобілів.

Схожі записи