Audi створили електромобіль без керма, педалей та фар

audi_aicon_frankfurt_2017_ecoauto

Дуже дивний та захопливий дебют відбувся в межах австовиставки, котра зараз відбувається у Франкфурті. Нас чекає ще багато новинок в межах цього заходу, найцікавіші з них ми намагатимемось висвітлити.

Компанія Audi привезла на Франкфуртський автосалон 2017 концептуальний електромобіль Aicon. Прототип, за словами представників компанії, має дати уявлення про безпілотні автомобілі у 2025 році. Тобто, на думку розробників Audi, електромобілі майбутнього будуть позбавлені керма, педалей та традиційної оптики.

Габаритна довжина концепту електромобіля склала майже 5 із половиною метрів.

Концепт оснастили функцією автоматичного управління п’ятого рівня – за контроль автомобілем будуть повністю відповідати електронні системи, а пасажири зможуть займатися під час поїздки будь-якими справами, не відволікаючись на дороги».

Електромобіль Audi Aicon немає традиційних фар. У компанії стверджують, що зовнішні світлові прилади замінені системою сенсорів та датчиків, які допомагають електромобілеві орієнтуватися в просторі.

При цьому у концептуального електромобіля є спеціальний прожектор, що підсвічує дорогу і дорожні знаки для інших учасників руху при необхідності. Крім того, на борту автомобіля знаходиться невеликий дрон, створений, аби підсвічувати шлях пасажирам, якщо ті покинуть салон машини в темний час доби.

interior_audi_aicon_frankfurt_2017_ecoauto

По периметру салону електромобіля встановлені сенсорні дисплеї інформаційно-розважального комплексу. Мультимедійна система здатна автоматично синхронізуватися з мобільними гаджетами пасажирів, завантажуючи індивідуальні налаштування. Крім того, комплекс може розпізнавати голосові команди і відстежувати рухи очей.

Схожі записи