BMW Vision Dynamics – електромобіль із запасом ходу 600 км

bmw_600_km_frankfurt_ecoauto

На Франкфуртському автосалоні 2017 дебютував концептуальний електромобіль від компанії BMW під назвою Vision Dynamics. Цей електромобіль, по суті, є демонстрацією майбутньої серійної моделі, котра займатиме місце в лінійці екологічних автомобілів із короткою назвою «i». В цю лінійку вже входять електромобіль BMW i3 (спортивна та оновлена версія котрого вже теж була представлена на Франкфуртському Автосалоні) та спортивний гібрид BMW i8.

Дані про електродвигун та інші технології тримаються, поки що, в секреті. При цьому в компанії запевнили, що електромобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за чотири секунди, а його максимальна швидкість сягає 200 кілометрів на годину. Запас ходу виключно на електричній тязі складає 600 кілометрів.

BMW Vision Dynamics отримав довгу колісну базу та спадаючу лінію даху. У компанії відзначили, що це будуть характерні риси для всіх майбутніх автомобілів, які отримають функції автоматичного або напівавтоматичного управління, а тобто будуть оснащені автопілотом.

Серійна версія i5, запас ходу якої буде варіюватися від 500 до 700 кілометрів, з’явиться тільки в 2021 році. Очікується, що електромобіль отримає власний автопілот. Власне це має бути система автономного управління третього рівня. Подібна технологія передбачає, що машина зможе самостійно маневрувати та навіть обганяти попутний транспорт. При цьому водій повинен бути готовий в будь-який момент взяти керування на себе (аналогічно, як із автопілотом Tesla).

bmw_i_vision_dynamic_ecoauto

Як повідомлялося раніше, компанія BMW випустить 25 абсолютно нових «зелених» моделей до 2015 року, 12 із котрих обов’язково будуть повноцінними електромобілями.

Схожі записи