Mercedes-Benz запускають у серійне виробництво водневий автомобіль

mercedes-benz-glc-f-cell_ecoauto

В межах Франкфуртського Автосалону був представлений кросовер під назвою GLC F-Cell. Його розробили Mercedes-Benz. Для компанії – це перший серійний автомобіль на водневих паливних елементах. Тобто це офіційно: водневе авто отримує серійне виробництво та виходить на автомобільний ринок. Продажі моделі повинні початися в наступному році. Спершу водневі авто цієї моделі будуть продаватися лише в Німеччині, США та Японії, пізніше вони доберуться до інших ринків.

Кросовер GLC F-Cell побудували на базі стандартної версії моделі GLC. Новинка від Mercedes Benz приводиться в рух завдяки енергії, котру отримує в результаті хімічної реакції між киснем та воднем. «Вихлопом» такого кросовера стає звичайна водяна пара. Потужність водневого автомобіля становить 197 кінських сил. Автомобіль обладнаний двома спеціальними водневими баками, маса кожного з яких становить чотири кілограми.

Крім цього, кросовер комплектується літій-іонною батареєю ємністю 9 кВт/год, що дозволяє проїхати без використання паливних осередків до 50 кілометрів. Загальний запас ходу прототипу становить приблизно 500 кілометрів. Тобто, в принципі, новинку можна назвати водневим електромобілем.

Всього водієві доступні три режими поїздки – Eco, Comfort та Sport. Максимальна швидкість кросовера – 160 км на годину.

2018-mercedes-glc-f-cell-iaa-frankfurt-2017-ecoauto

Розробка кросовера GLC F-Cell стартувала в 2015 році. У минулому році німецька компанія показала концепт майбутньої моделі. Водневі автомобілі тестувалися при температурах від мінус 40 до плюс 60 градусів за Цельсієм, а також за умов ураганного вітру швидкістю до 265 км/год, створюваного в аеродинамічній трубі. Під час дорожніх випробувань німці витратили приблизно 200 тонн водню, в результаті розкладання якого в атмосферу було виділено близько 1800 тонн водяної пари.

Одним з конкурентів Mercedes може стати водневий автомобіль від BMW. Таке авто в серійне виробництво компанія планує відправити близ 2020 року. Паливні елементи, які перетворюють водень в електрику та пар, дозволяють досягти тієї ж динаміки, що і у моделей зі звичайним мотором. На відміну від електромобілів, машину на водні можна буде заправити істотно швидше. Втім, на сьогодні існує серйозна проблема із заправними станціями для таких авто, адже таких в світі не багато. Також воднева модель з’явиться і у Porsche. Офіційний дебют машини відбудеться не раніше 2019 року.

Схожі записи