1000-сильну водневу вантажівку Nikola One показали в русі (ВІДЕО)

Американська компанія Nikola Motor опублікувала відеоролик вантажівки Nikola One з водневою силовою установкою під час дорожніх випробувань.

vodorodniivantazhivka

На даний час Nikola спільно з фірмою Bosch веде розробку двох водневих фур – One і Two, які запустять в серійне виробництво в 2021 році.

Nikola One оснащений силовою установкою на паливних комірках, в якій електрика виробляється в результаті хімічної реакції між воднем і киснем. У рух вантажівка приводиться декількома електромоторами сумарною потужністю 1000 к. с. Комплект батарей ємністю 320 кВт / год забезпечує запас ходу від 800 до 1600 км.

За даними компанії, One під навантаженням здатний розганятися з нуля до 96,5 км / год за 30 секунд, а його максимальна швидкість складає 105 км / г.

Як повідомлялося, Nikola One розробляється для далеких перевезень, тому передбачається, що в поїздці керувати ним будуть два водія. В кабіні вантажівки розміщені два ліжка, туалет, холодильник, 40-дюймовий телевізор, мікрохвильова піч і комп’ютер з підключенням до Wi-Fi і 4G.

Водневі вантажівки Nikola пропонуватимуть клієнтам за спеціальною лізинговою програмою тривалістю 72 місяці з платою від 5000 до 7000 доларів на місяць.

Перша пробна партія водневих тягачів повинна з’явитися вже в 2019 році, а повноцінне серійне виробництво стартуватиме в 2020 році. За 2 роки Nikola Motor Company обіцяє створити мережу з 300 заправних комплексів з воднем.

Схожі записи