В мережі з’явилися шпигунські фото електромобіля Nissan Leaf 2018

2018-nissan-leaf-spy-shots-1

Японський електромобіль Nissan Leaf вперше був випущений ще в 2011 році, але до цих пір займає досить важливе місце на електромобільному ринку. З моменту створення він двічі отримував оновлення. У 2013 році він вперше дещо оновився, а друге оновлення моделі відбулося в 2016 році, коли через збільшення ємності акумуляторної батареї збільшився запас ходу електромобіля зі 135 км до 172 км. Все інше у Nissan Leaf залишилося таким, яким було сім років тому. І хоча «зелені» конкуренти з більш значним запасом ходу злегка похитнули його позиції, все ж він, як і раніше, залишається одним з найпопулярніших в світі, загальний обсяг продажів якого перетнув позначку в 250 000 одиниць.

2018-nissan-leaf-spy-shots-3

До цих пір ми не чули майже нічого про Nissan Leaf 2018. Однак очевидно, що електромобіль другого покоління повинен бути стильним та мати, принаймні, 200 миль діапазону (322 км). Про те, що готується до виходу нове покоління Nissan Leaf стало відомо на CES 2017 в січні. Інформацію про майбутню новинку повідомив глава концерну Renault-Nissan Карлос Гон, при цьому ніяких точних термінів названо не було. Днями ж в мережу потрапили шпигунські фото машини, яка, ймовірно, і є наступною генерацією Nissan Leaf, але на опублікованих на Autoblog фото електромобіль знаходиться під захисним камуфляжом.

Хоча автомобіль на фотографіях дуже замаскований та все ж деякі деталі на ньому можна розгледіти. Як і очікувалося, новий Leaf перейняв ряд елементів від концептуального електромобіля Nissan IDS (Intelligent Drive System), який було представлено на мотор-шоу в Токіо у 2015 році (відео нижче). У числі запозичених компонентів можна відзначити дах, який «витає», передні фари і задні ліхтарі. Збоку тестований електромобіль нагадує профіль кросовера Nissan Murano.

2018-nissan-leaf-spy-shots-2

Передня частина електромобіля, порівняно з нинішнім Nissan Leaf, має вигляд більш агресивний, ніж у поточної моделі. Разом з тим, цілком ймовірно, вона збереже відкидну кришку, яка приховує порти для зарядки. Фари на вигляд є набагато меншими і здаються розташованими менш вертикально, ніж у теперішньої версії Nissan Leaf, а капотна панель імітує їх форму. Ззаду машина обладнана більшим спойлером.

Офіційних заяв не прозвучало, однак є припущення, що електромобіль може пропонувати два варіанти акумуляторних батарей: на 40 і 60 кВт*год, які могли б забезпечувати дальність ходу на 225 і 354 км відповідно (EPA). Крім цього, в оснащення електромобіля увійде ProPilot – сучасна система автономного керування, яка зможе розпізнавати нештатні ситуації на дорозі, наприклад, проїзд швидкої допомоги при ввімкнених спецсигналах.

Однак питання, чи наступне покоління Nissan Leaf – це абсолютно новий автомобіль, чи значне оновлення оригіналу, залишається відкритим. Незалежно яким насправді виявиться Nissan Leaf 2018, поява фотографій з тестування вказує на те, що, швидше за все, його запуск у виробництво вже можна очікувати протягом року.

Схожі записи