У 2016 році BYD продали найбільше екологічних авто в світі

byd_prodaly_bilshe_1

Орієнтуючись лише на європейські та американські звіти, читач може зробити висновок, що найбільшу кількість електромобілів в світі продають Tesla, Renault, або Nissan. Однак ми поквапимось вас здивувати: найбільше екологічних авто продала китайська компанія BYD.

Китайський виробник екологічних автомобілів BYD відзвітувався, показавши приголомшливі результати. Компанія продала понад 100 000 екологічних авто. Загальна кількість поставок склала 100 178 одиниць. Із котрих 46 905 електромобілів та 53 273 гібриди. І це дуже показова статистика, адже в 2015-му році гібридів було продано в чотири рази більше, ніж електромобілів. Сьогодні ж ситуація майже рівна, що говорить про зростання ринку електромобілів.

Окрім того BYD продали 13 278 електроавтобусів та 859 комерційних електровантажівок.

Як би там не було, навіть альянс Renault та Nissan не продали 100 000 електромобілів. У них дуже хороші показники продажу моделей Nissan Leaf та Renault ZOE, та все ж різниця кардинальна.

Розкішна модель Tesla Model S та Tesla Model X, що родом із Силіконової Долини, продали 76 320 одиниць. Tesla зазначали, що виробили 84 000 одиниць електромобілів. Як би там не було, це дуже вражаюча цифра, і все ж, в загальному, BYD обігнали і їх. Хоча, ви можете судити на свій манір. Все залежить від того, оцінюєте ви лише продажі електромобілів, чи екологічних авто в загальному.

Китайський уряд постановив важливі законопроекти для підтримки виробництва електромобілів у країні, у зв’язку з чим виросли й продажі екологічних авто. За певними даними, 2016 рік завершився приблизно із рахунком 50 на 50, в плані продажів автомобілів із електробатареями. Звичайно, це значно вплинуло на показники продажу електромобілів компанії BYD.

Схожі записи