Volkswagen вкладе 3.5 мільярдів євро в електромобілі

vw-3-4-mlrd-v-electromobili-1

Компанія Volkswagen стверджує, що владе 3.5 мільярдів євро (3.7 мільярдів доларів) в напрямок розробки електромобілів. Зокрема ці гроші підуть на розробку та виготовлення електричних батарей, а також в зміна профілю заводів у Німеччині на цифровий. Модернізація заводів забере велику частку фінансування.

Як заявили Volkswagen, вони інвестуватимуть великі суми грошей в «переробку» компанії, адже це необхідно, аби встигнути за змінами, котрі безальтернативно наздоганяють сьогодення, а це, власне, електромобілі. Тож провідна компанія зробить все, аби не відставати, розробляти нові електро-акумулятори, нові сенсаційні концепти електромобілів, а також аби зробити свої фабрики та заводи більш сучасними. Адже «продукт майбутнього» вимагає й «інструментів майбутнього».

Через зміни, в компанії з’явиться понад 9000 нових робочих місць. Їх компанія має намір заповнити за допомогою вже існуючого штату. Тим не менш, найближчим часом в компанії зріють штатні скорочення в розмірі 23000 місць. Volkswagen запевняє що це з урахуванням виходу на пенсію старих робітників, і насправді скорочення не носитимуть обов’язкового характеру.

Volkswagen планує розподілити обов’язки заводів в різних містах Німеччини. Відтак завод в одному місті вироблятиме електричні батареї, інший розроблятиме електромобілі і тд. До прикладу Вольфсбург та Цвікау розроблятимуть електромобілі на основі батарей Modular Electric Drive Kit (MEB). Завод же в місті Брунсвік розвине ідею цих батарей та вдосконалить їх. Таким чином робота в головних для Volkswagen містах Німеччини буде розділена.

До 2020 року компанія VW планує реформувати свої заводи повністю.

Схожі записи