Трьохколісний велосипед з електричним двигуном – порятунок від міських корків

picture_8_veemo

Машина яка поєднує в собі звичайний двигун і електричний називається гібридом. А от як назвати трьохколісний велосипед з електричним двигуном? Розробники ВелоМетро (VeloMetro) – стартапу з Ванкувера – називають цю машину веломобілем Вімо трицикл гібрид (Veemo hybrid tricycle). Прототип Вімо використовує суцільну алюмінієву оболонку на яку нанесені зони міцності від зминання. Веломобіль надзвичайно легкий, він важить лише 120 кг. Цей транспорт розрахований на комфортне пересування однієї людини з багажем – найпоширенішого виду міських поїздок, згідно соціологічних досліджень.

Соціологічні опитування показали, що 60 % міського населення, з радістю, б пересіли на велосипед, проте вони не хочуть вбиратись у одяг для велосипедистів, не хочуть вдягати каску, а також переживають, щоб їхній велосипед не вкрали. Зі слів розробників ВелоМетро, Вімо спроектований власне для задоволення цих потреб.

Сервіси прокату велосипедів дуже популярні у великих містах, проте їзда під дощем, або під час снігопаду може бути неприємною. Звичайно, варто пам’ятати, що велосипед є дружнім до навколишнього середовища засобом пересування. Прокат автомобілів досить зручний, проте коштовний сервіс. Ще варто не забувати, про величезні корки, коли усі автомобілі намагаються кудись потрапити одночасно, а також обмеженість простору для паркування, особливо, у центральних районах міст. В свою чергу, оренда веломобілів коштуватиме приблизно 20 канадських центів на хвилину, а проблем з корками і місцем для паркування буде значно менше.

Для того, щоб взяти на прокат Вімо, необхідно через додаток для вашого смартфону зарезервувати веломобіль на найближчому пункті прокату. Програмка покаже вам, як добратись до найближчого паркінгу з веломобілями, також будуть вказані місця, де можна залишити веломобіль в кінці поїздки. Оплата проводиться банківською карткою через інтернет банкінг.

Оскільки, Вімо закритий, водієві немає потреби одягати каску чи захисний одяг. Наявність електродвигуна гарантує, що вам не треба буде прикладати багато зусиль, а отже, не треба буде змінювати одяг, коли ви доберетеся до місця зустрічі. У випадку, коли ви власне хочете добре “попотіти”, існує режим “фітнесу”. Вімо має автоматичну коробку передач з задньою передачею, гідравлічні дискові гальма, повноцінну підсвітку LED. Веломобіль матиме літієву батарейку, заряду якої повинно вистарчити на 100 км. Максимальна швидкість 32 км на год дозволить водити без водійських прав, оскільки цей транспорт не підпадатиме під класифікацію машин, водіння котрих вимагає водійських прав.

Заплановано, що першими користувачами будуть працівники місцевих органів управління міста Ванкувера. Наступним кроком, буде поширення веломобілів серед працівників і студентів Університету Британської Колумбії. Перший прокатний сервіс для загалу повинен запрацювати у Ванкувері наступного року, а далі, на черзі будуть міста міста Тихоокеанської північно-західної.

Якщо вас зацікавив Вімо, то у найближчому майбутньому заплановані продажі веломобіля, проте ціна ще не оголошена. Хоча розробники претендують на нішу економічно доступних транспортних засобів.

Отже, Вімо – химерний прототип, що ніколи не буде повноцінно втілений в життя? Чи, все ж таки, революційна ідея, що змінить майбутнє міських подорожей, наприклад, з дому на роботу, і назад через найближчий супермаркет?

Схожі записи