Електромобіль Рено вже цього року можна буде купити в Україні

pictures_9

Компанія Рено хоче ввезти на продаж в Україні першу партію електромобілів “для проби”, щоб оцінити потенційний попит до цього виду транспорту, а також провести необхідну підготовку мережі сервісного обслуговування. Експерти вважають таку послідовність дій правильною, оскільки відсутність сервісної підтримки, може охолодити бажаючих придбати електрокар та, навіть, змінити рішення придбати електричний автомобіль. Стратегія Рено говорить про те, що компанія не хоче упустити момент появи електромобілів на новому ринку. Автовиробник прагне закріпити і посилити позиції у даному сегменті ринку автомобілів.

Знову ж таки, зі слів голови правління, компанія Рено сподівається, що держава піде на зустріч і надасть необхідні субсидії. Адже, більшість автовиробників налагоджують збут електромобілів лише тоді, коли діють офіційні програми державної підтримки, а саме надання субсидії і певних пільг. Звичайно, в Україні такої програми не існує, проте є великий інтерес і можливий попит на електромобілі. Зі слів Яни Міненко, голови правління компанії “Рено Україна”, що є офіційним представником французького бренду, вже в цьому році в продаж надійде перша партія електромобілів, а також запрацює мережа, що здійснюватиме офіційне обслуговування. Також відомо, що дана інформація, є своєрідним приємним сюрпризом, оскільки, згідно річних планів компанії цього не було заплановано.

Важливо зауважити, що на даний момент електромобілі до України ввозять сірі ділери, що в свою чергу, підриває довіру до бренду, бо відсутній офіційний сервіс з обслуговування.

picture_9_renault-twizy-zoe-fluence-and-kangoo

Варто нагадати, що в Європі Рено продає три електромобілі – це двохвісний Twizy (а також його модифікацію для транспортування дрібних товарів Twizy Cargo), електромобілі С-класу Zoe і Fluence Z.E., а також фургон Kangoo Z.E. Наразі невідомо, яка саме версія продаватиметься в Україні.

Електромобілі є хорошим інструментом енергозбереження для країни, не кажучи, про його вплив на навколишнє середовище. Беззаперечно, що інформація про компанію Рено, яка офіційно продаватиме електромобілі в Україні може послужити своєрідним каталізатором змін, і, можливо, ми дочекаємось на достойну підтримку з боку державного законодавства.

Схожі записи