Tesla Model X перетнула пустелю Сахара

Кросовер Tesla Model X став першим електромобілем, який перетнув пустелю Сахара. Модель зробила це в рамках ралі «Будапешт-Бамако», яке починається в столиці Угорщини, а закінчується в столиці Малі.

saharatesla

В цілому електромобіль, на якому їхали два хорвата, подолав відстань понад 8600 кілометрів. На це екіпажу знадобилося 16 днів.

Поповнення запасу акумуляторів під час ралі забезпечував бензиновий генератор, який знаходився всередині фургона Dacia. За кермом цього авто був чех Томаш Ковіцка.

Команда також намагалася заряджатися від місцевих електромереж, коли з’являлася така можливість, але інфраструктура не завжди дозволяла це робити. При цьому в Марокко екіпаж знайшов зарядку для електромобілів, яку встановили місцеві фанати Tesla, і поповнив запас акумуляторів.

saharatesla2

На якій версії Model X їхали хорвати, не уточнюється. У США модель пропонується в модифікаціях P75, P100 і P100D. Їх запас ходу дорівнює 380, 470 та 460 кілометрів відповідно.

Хочемо нагадати, що виробник електромобілів Tesla Motors зазнав рекордних збитків в 2017 році, чисті втрати американського виробника електромобілів перевищили два мільярди доларів.

Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток виявився 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів). Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster.

Всього в 2017 р Tesla Motors реалізувала 102 тис. yових електромобілів, виконавши завдання продати не менше 100 тис. машин за рік. До 2020 р у компанії Tesla Motors має з’явитися ще чотири нових моделі: електрична фура Semi, компактний кросовер Model Y, суперкар Roadster, а також пікап, який за своїми розмірами буде близький до Ford F-150.

Схожі записи