На Женевському автосалоні представили електричний універсал Porsche

Німецька марка представила Cross-версію електромобіля Mission E, який здатний прискорюватися до «сотні» за 3,5 секунди. Серійний варіант електричного універсала повинен з’явитися після 2020 року.

zhenevaporshe

Компанія Porsche представила на Женевському автосалоні концепт-кар Mission E Cross Turismo. Новинка позиціонується як електромобіль підвищеної прохідності.

zhenevaporshe2

. . . . . . .

Габаритна довжина електромобіля склала 4,95 м. Як зазначив глава німецької компанії Олівер Блюмі, прототип являє собою суміш « електромобіля Mission E зі позашляховими можливостями Panamera Sport Turismo . Топ-менеджер заявив, що концепт-кар є «серйозним кандидатом на серійне виробництво, яке може початися вже в найближчий час».

zhenevaporshe3

Porsche Mission E Cross Turismo запозичив силову установку у стандартного Mission E, представленого в 2016 році на Паризькому автосалоні. До її складу входять два електродвигуни (по одному на кожній осі), які в сумі видають 600 кінських сил.

zhenevaporshe4

. . . . . .

Електричний універсал здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 250 км на годину. Підзарядки, тривалістю всього чотири хвилини, вистачить, щоб проїхати до 100 кілометрів.

zhenevaporshe5

Як повідомлялося раніше, серійний випуск стандартного Porsche Mission E почнеться в наступному році. За попередніми даними, Cross-версія електромобіля з’явиться не раніше 2020 року.

zhenevaporshe6

Найцікавіше: виробник стверджує, що більшість компонентів цього концепту вже готові до серійного виробництва. При цьому кросовер точно не надійде в продаж раніше седана Mission E. Тим не менш, ми знаємо, що на початку цього року Porsche виділив 500 мільйонів євро на створення додаткових модифікацій Mission E, і в цьому сенсі кросовер здається дуже перспективним продуктом.

zhenevaporsh7

У салоні Mission E Turismo розміщені чотири індивідуальні крісла і три дисплея, один з яких виконує роль приладової панелі. Кліматична система також управляється з панелі з сенсорними кнопками, однак на рульовому колесі дизайнери все ж залишили вибір режимів і налаштувань. Крім цього прототип оснащений системою стеження за поглядом водія.

zhenevaporsh8

Очікується, що базова версія електромобіля буде коштувати близько 80 тисяч доларів.

Схожі записи