У Женеві представлений електромобіль Volkswagen ID Vizzion

У Женеві дебютував концептуальний електромобіль ID Vizzion з автопілотом п’ятого рівня і системою доповненої реальності в салоні. Новинка дає уявлення про розкішну флагманську модель, яка замінить Phaeton.

zhenevapokazali_id

Компанія Volkswagen представила на Женевському автосалоні великий електричний прототип з системою повністю автоматичного управління. Серійна версія концепт-кара ID Vizzion з’явиться після 2022 року і стане заміною знятого з виробництва флагманському седану Phaeton.

Довжина новинки склала 5163 мм, ширина – 1947 мм, а висота – 1506 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3100 міліметрів. В основу концепт-кара лягла модульна архітектура MEB, спеціально розроблена для електромобілів нового покоління з сімейства ID.

zhenevapokazali_id2

Volkswagen ID Vizzion укомплектований двома електричними агрегатами: на передній осі розташувався двигун потужністю 75 кВт (102 к.с.), а на задній – двигун, який видає 150 Квт (204 к.с.). В сумі агрегати видають 225 кВт, що еквівалентно 306 кінським силам. Двигуни живляться від блоку батарей на 111 кВт-год.

zhenevapokazali_id3

Електромобіль здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 6,3 секунди, а його максимальна швидкість склала 180 км на годину. Запасу акумуляторів вистачить, щоб проїхати до 665 км без підзарядки.

Новинка отримала автопілот п’ятого рівня. У прототипу відсутні зовнішні органи управління, включаючи рульове колесо і педалі – за контроль над машиною повністю відповідає електроніка. У просторі Volkswagen ID Vizzion орієнтується завдяки складному комплексу лазерів, ультразвукових сенсорів, радарів і відеокамер.

zhenevapokazali_id4

В салоні встановили чотири роздільних сидіння. Спеціальне програмне забезпечення дозволяє датчикам зчитувати риси обличчя водія і пасажирів, після чого електроніка автоматично розблокує двері в разі їх наближення, а також застосує індивідуальні налаштування крісел, кліматичної системи і аудіосистеми.

Управління різними інформаційно-розважальними функціями здійснюється за допомогою жестів і голосових команд. Пасажири також можуть використовувати окуляри доповненої реальності HoloLens від Microsoft, які дозволяють проектувати віртуальні зображення в салоні.

zhenevapokazali_id5

Серійний випуск електромобілів Volkswagen нового покоління стартує в 2020 році. Першим представником сімейства ID стане компактна модель, а слідом за нею з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан. До 2025 р німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Схожі записи