Компанія Volvo розкрила подробиці про перший електромобіль

Перший серійний електромобіль Volvo, анонсований компанією минулої весни в Шанхаї, стане товарним втіленням концепту 40.2 . Про це повідомляє британське видання Autocar з посиланням на главу відділу досліджень і розробок «Вольво» Хенріка Гріна.

volvooooop

Concept 40.2 – це самостійна електрична модель, яка не має аналога з двигуном внутрішнього згорання. Незважаючи на статус самостійної моделі, і технічно, і номенклатурно майбутній електромобіль доводиться родичем кросоверу XC40 – обидві моделі побудовані на модульній платформі CMA, розробленої спільно з китайцями Geely.

Конструкція батарей електричного Volvo буде модульна, і покупцям запропонують кілька модифікацій з різним запасом ходу. Під час презентації Concept 40.2 повідомлялося, що він зможе проїхати 350 км на одному заряді, але зараз розробники орієнтуються на показник в 500 км – щоб не відставати від конкурентів.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Випуск першого електромобіля Volvo налагодять в Китаї. За ним піде електричний XC40. Всього в період з 2019-го по 2021 рік Volvo Car Group представить п’ять електромобілів – три з них вийдуть під брендом Polestar.

Вартість електромобіля складе від 35 000 до 40 000 доларів.

Схожі записи