Honda розробляє більш глобальну платформу для американського ринку

hondaamer_0

Перший серійний електричний авто Honda вже відкритий для попередніх замовлень на багатьох європейських ринках. Електричний міні-хетчбек Honda е має спеціальну платформу, яка стане основою для інших моделей малорозмірних авто. Зараз Honda також працює над електричною платформою для більш великих моделей.

Нова глобальна електрична платформа Honda буде реалізована до 2025 року та дозволить використовувати більшу кількість варіантів кузовів, наприклад, седанів та позашляховиків, а також використовувати різні мотори та акумулятори. Базова платформа буде з електричним заднім приводом, але доступною буде й повнопривідна модифікація.

Представники Honda наголошують, що планують створити платформу для електрокарів на базі першого електричного варіанту.

В той час, як Honda налаштована в першу чергу на європейський та японський ринки, таке мале авто є надто малим, щоб сподобатись клієнтам з Америки – на цьому ринку існує підвищена зацікавленість до більш великих авто. Але важливим є, що велика електрична платформа має бути в стані охопити інші значні автомобільні ринки.

«Ця нова архітектура була розроблена для забезпечення плавного водіння та високоефективного компонування» – це слова одного з директорів Honda, який відповідає за розробку приводів. «Ми вважаємо, що це задовольняє потреби клієнтів, яким подобаються наші моделі С- та D-сегментів» – додав він. Компактний дизайн та ефективне розташування компонентів дозволяє легко та доступно створювати різні моделі кузова.

hondaamer_1

Глобальна платформа буде орієнтована на стандартизацію, гнучкість, розміри та продуктивність – наголосив головний інженер а генеральний директор департаменту з розробки електричних транспортних засобів Honda. «У нього інша мета, ніж у Honda е» – сказав він, додавши, що платформа може вмістити більше акумуляторних елементів для більшого запасу ходи.

Обидві архітектури мають батареї, які встановлені під підлогою машини. Нова архітектура також зможе вміщати в собі модулі різних виробників, включно Panasonic та CATL. Лише модулі Panasonic будуть встановлені на меншій платформі Honda e. Гнучкість елементів також дозволяє виробляти їх разом з місцевими постачальниками акумуляторних батарей, це дуже важливо для Китаю.

Схожі записи