Pininfarina: американська прем’єра гіперкара Battista

pininfarinabat_0

Оновлений Pininfarina Battista буде офіційно представлений під час Тижня класичних автомобілів шістнадцятого серпня у Монтереї.

Pininfarina Battista в тому році мав дебют у якості прототипу на Monterey Car Week. В цьому ж році гіперкар знову, але в оновленому вигляді, з’явиться на виставці. Прем’єра відбудеться шістнадцятого серпня в гольф-клубі Quail Lodge в Каліфорнійському місті Кармелі. Там в цей час відбуватиметься захід під назвою Quail Motorsports Gathering 2019.

pininfarinabat_1

У тому місяці компанія презентувала Pininfarina Battista на Туринському автосалоні, а на тому тижні на Goodwood FoS. Після першого етапу випробувань розробниками була доопрацьована передня частина кузову електрокара, з метою зробити «форму авто ще красивішою та елегантнішою, такою що відповідає принципам дизайну Pininfarina». Нині команда Pininfarina здійснює фінальну частину випробувань в аеродинамічній трубі. Ці випробування будуть продовжуватися до середини серпня.

pininfarinabat_2

Battista є першим електрокаром Pininfarina з повністю електричним силовим агрегатом. В розробці гіперавто приймали участь хорватські фахівці з фірми Rimac і вперше ця модель була репрезентована в березні цього року на Женевському автосалоні. У комплектації Pininfarina Battista чотири електромотори, по одному на кожне колесо. Спільна потужність силового агрегату – 1900 кінських сил та крутильний момент у 2300 Нм, тобто, це найпотужніше авто італійської марки. В компанії стверджують, що lkz живлення моторів використовується акумуляторна батарея Rimac, ємністю 120 кВт_годин. До «сотні» Battista набирає швидкість менше, ніж за дві секунди. Максимальна швидкість – 402 км/год, крім того заявлено про запас ходу у 450 кілометрів без підзаряджання.

Найменша ціна такого гіперкару – два мільйони євро, але тираж обмежений кількістю у сто п’ятдесят одиниць. З них п’ятдесят залишиться у Європі, ще п’ятдесят перетнуть Атлантику, а п’ятдесят реалізують у країнах Близького сходу та Азії. Кожне авто буде складено вручну на Камбианському заводі Pininfarina SpA, що неподалік від Туріна. Продаж почнеться у 2020 році.

pininfarinabat_3

Pininfarina Battista також буде демонструвати своє бачення майбутнього дизайну під найменням «PURA» у межах Monterey Car Week.

Спеціальна версія гіперкара Battista була представлена Pininfarina у травні, вона була присвячена 550-річчю з дня смерті Леонардо да Вінчі. На кузові купе був нанесений геометричний малюнок, в якому були присутні білий, синій , бірюзовий та червоний кольори.

Схожі записи