Lexus: перше електричне авто

lexusone_0

Прем’єра концепту першої повністю електричної моделі Lexus відбудеться в кінці жовтня на автосалоні в Токіо.

Lexus анонсував прем’єру свого першого автомобіля з повністю електричним поводом. На жаль, не представлено технічних характеристик та зображень цього майбутнього електрокара від компанії. Є попередня інформація, що авто буде компактним хетчбеком, який матиме «дещо радикальний дизайн». Однією з особливостей авто буде нова фірмова решітка радіатору, яка буде повністю домінувати на передньою областю. Вважають, що в основі електричної моделі буде лежати нова платформа, яку разом з Subaru розробляється компанією Toyota, а силовий агрегат буде складатися з чотирьох електромоторів, на кожне колесо по мотору.

Анонсований концепт буде однією з десяти електричних моделей, які Toyota планує представити до 2025 року. На автосалоні в Токіо шоу-кар продемонструє, як буде виглядати перше серійне авто з цієї десятки.

Тиждень тому на фестивалі швидкості в Гудвуді стався дебют передсерійного прототипу Lexus LC Convertible, який почнуть виробляти «в найближчому майбутньому». Новинка отримає власну індивідуальність та моторну гамму, споріднену з купе: у LC 500 це «атмосферник» V8 5.0, що розвиватиме потужність у 477 кінських сил та крутильний момент у 540 Нм, який матиме десятиступінчастий «автомат», у LC 500h – V6 3.5 з парою електромоторів та коробкою E-CVT. Спільна потужність агрегатів гібриду – 259 кінських сил та 475 Нм крутильного моменту. Але детальні специфікації Lexus LC Convertible та терміни виходу на ринок будуть повідомлені пізніше.

Схожі записи