«Шовковий шлях» Aiways U5 EV: з Китаю в Європу

aiways_0

У своєму бажанні стати першим китайським виробником, який буде продавати автомобілі в Європі шанхайський стартап Aiways відправляє свій електричний автокрос U5 EV у подорож з Китаю у Європу довжиною у 8800 миль.

Компанія вже репрезентувала електричний кросовер U5 на Женевському автосалоні на початку цього року і тепер оголосила про останній проект, який направлений на рекламу свого електромобіля. Позашляховик Aiways U5 EV відправиться у подорож Великим шовковим шляхом з Китаю у Європу. Цей шлях завдовжки у 14231 кілометр ознаменує запуск бренду на Старому континенті.

aiways_1

За словами фахівців компанії маршрут стане частиною серйозної тестової програми U5, а також продемонструє «як легко та просто жити з U5». Подорож почнеться в середині липня в Сиані, столиці китайської провінції Шеньсі. Це місто обрали, бо воно стоїть на початку Шовкового шляху та має історичне значення як центр торгівлі, культурного обміну та спілкування між Китаєм а Європою.

aiways_2

Це досить цікаве завдання, беручи до уваги, що U5 необхідно буде експлуатувати та заряджати в багатьох країнах з різними інфраструктурними, кліматичними та шляховими умовами. Подорож завершиться у вересні цього року, але європейським покупцям прийдеться дочекатися квітня 2020 року, щоб мати можливість купити електричний позашляховик.

aiways_3

Першим в своєму роді автомобілем, який китайський бренд випустив у Європі, є позашляховик середніх розмірів, якому обіцяють пробіг у 460 км відповідно до NEDC. Aiways зробило заяву, що U5 забезпечена найвища якість складання, можливості підключення та безпека завдяки платформі MAS.

Компанія інвестувала 1,7 мільярди євро в завод у Шанрао в провінції Цзянсі, де будуть виробляти U5. Спочатку завод зможе випускати 150000 автомобілів на рік, але пізніше підприємство подвоїть потужність.

aiways_4

Схожі записи