Bentley: електричний концепт-кар з цифровим асистентом

bent1340__3

Bentley розробила електричний концепт-кар потужністю у 1340 кінських сил, який має у салоні цифрового асистента та автопілот.

Bentley репрезентувала величезний концепт-кар EXP 100 GT з електроповідною, призначенням якого є надання уяви про автомобіль зразку 2035 року у класі Gran Tourer, який відрізняється надрозкішним інтер’єром та витонченим екстер’єром. Прем’єра нового авто відбулася в Крю, у штаб-квартирі компанії, під час урочистостей на честь сторічного ювілею британської марки.

bent1340_1

Електричний автомобіль збудований з карбону та алюмінію, та має довжину у 5,8 метри та 2,4 метри ширину. Не дивлячись на наявність великої кількості легких матеріалів у конструкції, маса надвеликого концепт-кару сягає 1,9 тони. Зовнішньою відзнакою стала масивна радіаторна решітка, розділена надвоє мідною смугою, а також головні фари конічної форми.

bent1340_2

До Bentley EXP 100 GT передбачається система повністю автоматичного керування. У розпорядженні водія та двох пасажирів є особливий «цифровий асистент». В подорожі він може виконувати різноманітні інформаційні та інтерактивні функції, наприклад, може розповісти про видані місця, які розташовані на шляху.

bent1340_0

З віртуальним слугою можна спілкуватися жестами або голосом. Рухи розпізнаються кришталевими фрагментами керування на центральній консолі та передній панелі. За настрій відповідають штучний інтелект та особливі датчики – електронні пристрої використовують оптимальні настроювання кліматичної системи, освітлення та музичного центру в залежності від безлічі факторів.

До руху Bentley EXP 100 GT приводять чотири електричних мотори, які вкупі здатні видавати від вісімсот до тисячу триста сорока кінських сил потужності та півтори тисячі ньютономерів крутильного моменту.

bent1340__4

До перших ста кілометрів на години Bentley EXP 100 GT розганяється за дві з половиною секунди, а найбільша швидкість, яку він зможе розвити становить триста кілометрів на годину. Без підзаряджання концепт-кар може подолати до семисот кілометрів, а залити енергії до акумуляторів на 80% можна лише за чверть години.

Схожі записи