MINI розробляє електрокар за мотивами концепту Rocketman

rocketman_0

Концерн BMW дав зелене світло розробці тридверного хетчбеку Rocketman. Це буде компактне електричне авто довжиною біля 3,4 метри та нульовим рівнем викидів.

Вперше Rocketman з’явився в статусі шоу-кара ще в 2012 році. Тоді малося на увазі, що товарний варіант буде розроблятися спільно з французьким концерном PSA, але ця ідея реалізована не була, проект відклали надовго. Але автокореспондентам вдалося з’ясувати, що проект може отримати другий шанс, але на цей раз німці звернуться по допомогу до китайського бренду Great Wall.

rocketman_1

Rocketman з трьома дверима може одержати «візок» та силові агрегати від китайського електрокара Ora R1, а саме електромотор у 48 кіловат та акумуляторну батарею на 33 кіловат-години. Не виключено, що агрегати суттєво доопрацюють, оскільки поява Rocketman на ринку очікується не раніше 2022 року. За попередніми даними, модель будуть продавати по усьому світі.

rocketman_2

Крім того, в 2020 році BMW у КНР почне випускати електричний кросовер іХ3 на потужностях спільного підприємства з Brilliance. Не дивлячись, що складання машин ще не почалося, німці вже відкрили прийом замовлень на модель в Норвегії.

rocketman_3

Схожі записи