Принципово новий електромотор з Німеччини

evito__elektrichnii_miniven_vid_mercedes-benz

Новина з Німеччини: розроблений принципово новий електромотор.

Група інженерів-дослідників та вчених німецького інституту хімічних технологій товариства Фраунгофера (ІСТ) в команді з найповажнішим вищим технічним учбовим закладом Німеччини – Технологічним інститутом в місті Карлсруе змогла створити електромотор, корпус якого зроблений з пластика. Фахівцям вдалося покращити охолодження вузла, від чого ефективність його збільшилась.

DEmiL – це назва науково-дослідного проекту, у якому передбачена розробка електромотора, корпус якого має бути помітно легшим за рахунок безпосереднього охолодження ротору та статору. «В конструкції електромотору присутні нерухомий статор та ротор, що обертається – дав пояснення співробітник Інституту хімічних технологій Роберт Мартен. – електричний струм проходить по мідній обмотці статора, тож максимальна кількість втрат створюється саме тут. Тому нашою метою є їхнє суттєве зменшення».

Для не допущення перегріву, звичні нам електромотори «одягають» у металевий корпус, який пов’язаний з системою охолодження, заповненою холодною водою. Дослідники ІСТ пропонують діяти інакше. Круглі проводи вони замінили на плескаті, це дозволило у надрах самого статора створити канали охолодження, а також підвищити ефективність відведення тепла. Дисипація тепла в зоні його створення дала можливість відмовитися від корпусу з металу. Замість нього був створений корпус з підсиленого арматурою з волокна термореактивного пластику,. Ефективність такого мотору досягла 98%.

В грудні минулого року Honda примусила працювати фторид-іонні акумулятори з твердим електролітом при кімнатній температурі. На нинішньому етапі розвитку фторид-іонні акумулятори з твердим електролітом для здійснення нормального робочого процесу повинні мати високу температуру – більше за 150 градусів Цельсія.

Схожі записи