Електричний болід Volkswagen ID.R – рекорд!

vwrecord_0

Електричний Volkswagen ID.R зумів побити рекорд траси в Гудвуді, який тримався двадцять років. Електромобіль подолав маршрут за 41,18 секунди. Рекордний транспортний засіб пілотував Роман Дюма.

Попередній рекорд належав Ніку Хайдфельду, який у 1998 році на McLaren MP 4 проїхав трасу за 41,6 секунди.

Слід відзначити, що в минулому році Volkswagen ID.R вже приїздив до Гудвуду. Тоді він встановив рекорд серед електромобілів, проїхавши трасу за 43,05 секунди, але загального рекорду не досягнув.

Після цього Volkswagen ID.R був і на Нюрбургринзі, встановивши рекорд там, а також на Пайкс-Пік. Середня швидкість на Нюрбургринзі при цьому складала 206 км/годину, на весь маршрут пішло 6:05,36 хвилин.

Слід зауважити, що такий вражаючий час дав Volkswagen ID.R можливість стати кращим серед авто на електричній тязі, але це далеко не світовий рекорд. Porsche 919 Hybrid EVO з Тимо Бернхардом у якості пілота подолав Нюрбургринг за 5:19,546 хвилин.

Після цього компанія удосконалила електромобіль, зробивши його швидше, що й допомогло йому побити рекорд Гудвуда.

vwrecord_1

Goodwood Festival of Speed є досить визначною подією у світі класичного автоспорту, яка кожен рік приваблює більш ніж сто тисяч відвідувачів. Туди ж направляються сотні дивовижних автомобілів. Одною з центральних подій цього заходу є гірський схил Гудвуд, де автомобілі мчать короткою, але досить крутою (градієнт 4,9%) трасою гірського підйому.

Такий електромобіль виготовляється на замовлення. Його маса менша, ніж 1,1 тони, а щоб розігнатись до сотні кілометрів на годину йому потрібно всього 2,25 секунди.

Гігант німецької автомобільної промисловості бажає зробити гоночний Volkswagen ID.R, який має у своїх надрах 680 кінських сил, флагманом бренду.

Схожі записи