Рекорд для електромобіля

rekord_0

Ентузіаст з Німеччини встановив абсолютний рекорд для електромобіля: за двадцять чотири години Tesla Model 3 здолала 2781 кілометр.

Електромобілі Tesla зараз є безсумнівними лідерами на ринку. Тому й не випадково, що транспортні засоби цієї американської марки досить часто зазнають різних тестів та випробувань.

На цей раз власник Tesla Model 3 вирішив з’ясувати, скільки кілометрів його електромобіль може здолати за добу.

Випробування здійснювали у Німеччині. Бйорн Ниланд, власник Tesla Model 3 топової версії Long Rangeна протязі двадцяти чотирьох годин зміг подолати 2781 кілометр, що є абсолютним рекордом.

Автоаматор підкреслив, що намагався зробити свою подорож максимально наближеною до реального життя, тому дотримувався всіх правил дорожнього руху, в тому числі і обмеження швидкості.

rekord_1

Більша частина маршруту пролягла по автобану, на якому дозволено рухатися зі швидкістю 170 км/годину. Але Ниланд їхав в середньому 115 км/годину.

Своє електричне авто чоловік заряджав, користуючись зарядними станціями Ionity, які в стані заряджати його швидше, ніж Supersharger.

Слід відзначити, що на одному заряді електромобіль Ниланда може проїхати десь біля п’ятисот кілометрів, а до «сотки» розганяється за 4,5 секунди. Це при тому, що базова версія Tesla Model 3 може проїхати між зарядками 418 кілометрів, а 100 км/годину набирає за 5,6 секунди.

Між іншим, компанія Tesla встановила рекорд по продажу своїх електричних авто клієнтами за підсумками другого кварталу поточного року.

Схожі записи