Новини від EVgo та Tesla

evgo_0

EVgo уклала угоди з ChargePoint та EV Connect, які дозволяють користувачам однієї мережі зарядних станцій використовувати обладнання партнерів. При цьому необхідність реєструватися у декількох акаунтах або виплачувати додаткові кошти немає потреби.

Компанія EVgo зробила заяву, що це забезпечить доступ більше як до 450 станцій швидкого заряджання та приєднатися до власної мережі, яка складається з більш як 750 станцій. Додатково будуть доступними й 9000 станцій Level 2 для особливо терплячих клієнтів.

Таке об’єднання має сенс з практичної точки зору. Потенційним користувачам не прийдеться платити спеціальні збори та здійснювати фінансові витрати на заряджання автомобілів на «неправильних» станціях. Це також стимулюватиме виробників до упровадження електромобілів та підвищити загальний попит на зарядні пристрої.

Тим часом компанія Tesla хоч і далі оснащує свої електричні моделі акумуляторами Panasonic, турбується й про свою більшу незалежність.

Співробітники Tesla стверджують, що компанія розробляє власні удосконалені літій-іонні акумуляторні блоки, а також проводять деякі досліди на фабриці, що розташована в декількох хвилинах ходу від заводу у Фримонті.

Зрозуміло, що впровадження фірмових батарей дало б можливість Tesla оптимізувати акумулятори для новітніх продуктів (у відношенні покращення показників).

evgo_1

Це також зменшить витрати за рахунок виключення посередників. Більш того, широке розгортання виробництва блоків забезпечило б стійкість до відмов обладнання та призвело б до завершення партнерських відносин Tesla з Panasonic. Слід нагадати, що раніше генеральний директор Tesla Ілон Маск звинуватив Panasonic в «обмеженнях» випуску Model 3, які не відповідали початковим планам Tesla та не принесли необхідного збільшення випуску.

Але зараз Tesla не збирається повністю відмовлятись від підтримки Panasonic та все ще потребує довготривалого співробітництва з постачальниками якісних акумуляторів.

Схожі записи