HYUNDAI – бездротова зарядка

h_bezdrit0

HYUNDAI MOTOR GROUP втілює концепт бездротового заряджання електромобілів та паркувального автопілоту. Це частина загальної стратегії «мобільності майбутнього», яку Hyundai Motor Group активно втілює в життя. На цю тему концерн розповсюдив спеціальне відео.

На сьогоднішній день немало користувачів автомобілів, що працюють від акумуляторів, мають проблему пошуків незайнятого паркувального місця неподалік станцій заряджання, які є на громадських паркінгах. Цю проблему вирішує концепт, який розробили фахівці Hyundai Motor Group.

Електромобіль «розшукує» вільне місце для паркування де є порт бездротової зарядки, за допомогою особливого смартфонового додатку, щоб потім автономно, у відсутності водія, пересунутися на знайдене місце та стати на зарядку. Коли акумуляторна батарея автомобіля набере заряд до рівня, встановленого користувачем, в додаток приходить повідомлення, що зарядка досягла потрібного рівня. Висилається пропозиція пересунути авто на вільне місце в паркінгу. Водій погоджується на цю процедуру та електромобіль автономно пересувається на вільне місце, тож порт звільняється для іншого користувача. Коли водію необхідно почати рух він користується додатком, щоб переслати команду автоматичній системі паркування (AVPS), яка супроводжуэ на вказане місце транспортний засіб.

h_bezdrit1

Під час всього процесу здійснюється безперервний бездротовий контакт між електромобілем, паркуванням, системою заряджання та водієм. Розташоване на парковці обладнання відсилає відомості про місцезнаходження пустих паркувальних місць та станцій заряджання, а система заряджання коригує в режимі реального часу рівень зарядки автомобіля.

h_bezdrit2

Hyundai Motor Group бажає втілити в життя цю технологію одразу, як будуть у 2025 році запущені автономні засоби пересування четвертого рівня.

Схожі записи