Акумулятор Nissan Leaf прослужить довше самого авто

nissanleafo

Японський виробник Nissan стверджує, що батареї, які живлять повністю електричний Leaf зможуть служити приблизно двадцять два роки.

nissanleaf1

На автомобільному конгресі в Гетеборзі (Automotive News Europe) виступив Франсиско Карранса – керуючий директор Renault-Nissan Energy Services. Він наголосив, що акумулятори, які використовує Leaf мають прослужити на десять-дванадцять років більше самого транспортного засобу, тому компанія «планує відновлювати ці батареї».

nissanleaf2

На цей час виробник працює над низкою проектів, де потрібні як нові акумулятори, так і такі, що знаходилися деякий час в експлуатації. Наприклад, на футбольному стадіоні в Амстердамі була запущена система зберігання акумуляторів потужністю у три мегавати з використанням ста сорока восьми нових та використаних акумуляторних блоків. Додатково Nissan досліджує досить багато методик, завдяки яким автомобілі зможуть накопичувати енергію.

nissanleaf3

Поточний асортимент Leaf очолює модель Plus, яка в дилерські центри надійшла ще в березні з базовою ціною у 36550 доларів. На ній встановлена батарея на 62 кВт-години, з нею авто може проїхати до 363 кілометри) та потужним силовим агрегатом, розрахованим на 214 кінських сил та 338 Нм крутильного моменту.

Схожі записи