Захоплююча концепція Scania NXT – автономність та універсальність

scania_nxt0

Scania, намагаючись створити ідеальний транспортний засіб для електричного та автономного майбутнього, презентує концепцію міської мобільності, яка вирішили назвати NXT Concept.

Компанія вважає, що подібні автомобілі повинні мати гнучкість для виконання якомога великої кількості завдань. Наприклад, вони можуть перевозити пасажирів на роботу та з роботи, розвозити різноманітні товари та допомагати додержувати чистоту у мегаполісах. З урахуванням цього потенціалу, відмітною рисою NXT є модульна система, яка дозволяє змінювати форму залежно від назначених завдань.

За оцінками Scania, автономний автобус NXT може проїхати 245 кілометрів (152 милі) на одному повному заряді. «NXT – це бачення майбутнього міського транспорту. Деякі з цих технологій визріли ще не повністю, але для нас важливим було створити концептуальний інструмент, щоб наочно та технічно продемонструвати ідеї того, що знаходиться у межах, яких можна досягнути», – наголосив президент та виконавчий директор Scania Хенрік Хенрікссон. «NXT розроблений для 2030 року і далі, та в ньому є кілька важливих найсучасніших функцій, які вже є доступні».

scania_nxt2

«Ми у Scania не можемо перемалювати всю транспортну систему для міст. Що ми можемо зробити, так це надихнути на зміни, адже в цьому і є ідея NXT – думати про транспорт та транспортні засоби по-іншому», – додав Хенрікссон.

https://youtu.be/yv-K_0u6EJ0

Схожі записи