Mercedes – сорок п’ять років тому

mers45_0

Команда Mercedes згадала про електромобіль сорокап’ятирічної давнини.

Мікроавтобус LE 306 дебютував напередодні Олімпіади у Мюнхені, про що компанія Mercedes-Benz вирішила нагадати своїм прихильникам про 45-річчя електричного мікроавтобуса LE 306. Цей автомобіль був створений спеціально для літніх олімпійських ігор у Мюнхені.

Цікаво, що власне від Mercedes у LE 306 було не так вже й багато чого. За основу машини взяли мікроавтобус Harburger Transporter фірми Hanomag-Henschel, яку Mercedes придбав за два роки до того. Батареї для електромобіля створювала інша відома німецька фірма – Varta. Електрообладнання постачав концерн Kiepe.

Електромобіль отримав мотор потужністю 45-75 кінських сил, батарею ємністю у 22 кВт-години. Цього виявилось достатньо, щоб можна було проїхати на повному заряді до ста кілометрів та розганятися до 80км/год.

Характерною особливістю LE 306 стало те, що батарея на ньому не заряджалася, а замінялася на вже заряджену за допомогою спеціального візка. В подальшому Mercedes продовжував експерименти з електрифікацією інших своїх мікроавтобусів та фургонів, наприклад, моделей серії TN.

Цікаво, що до літньої Олімпіади 1980 року в СРСР був створений свій аналог Mercedes LE 306 – електричний мікроавтобус РАФ 2910. Батареї в ньому також мінялись та заряджались окремо від авто. Така машина з максимальною швидкістю 30км/год та запасом ходи у сто кілометрів використовувалась, як транспорт для суддів під час змагань з ходіння та марафонського бігу.

Схожі записи