Прикрий випадок з NIO

nio_00

Електромобіль китайського виробника NIO в минулу середу став причиною утруднення руху на головній пекінській вулиці – проспекті Чанъань. Він залишався нерухомим внаслідок оновлення програмного забезпечення авто. Про це повідомляє таблоїд South China Morning Post.

У момент пригоди в салоні електричного авто був присутній менеджер NIO та клієнт, який здійснював пробну поїздку. Вони знаходились у шляховому корку, та щоб не гаяти час увімкнули оновлення через мобільний зв’язок. Після цього авто стало повністю не працездатним та в такому стані знаходилось біля години.

Оскільки на проспекті Чанъань розташовані ключові державні установи, а рух на ньому часто переривається для просування кортежів, їх одразу оточила поліція, але учасники цієї прикрої історії не в стані були нічого зробити до оновлення програмного забезпечення. Не працювали навіть скло підйомники.

В NIO одразу були принесені вибачення, але частина відповідальності була покладена на водія з пасажиром. Дійсно, в інструкції сказано, що оновлення слід робити лише коли авто надійно припарковане. На екрані з’являються попередження щодо цього правила, після чого водій має ввести пароль, лише після цього починається оновлення.

Тим не менш в NIO обіцяють в подальшому технічно виключити можливість повторення подібних ситуацій в майбутньому. В повідомленні не йде мова про те, який саме електрокар NIO став героєм цього сюжету, але можна здогадатися, що йшлося про першу масову модель марки – кроссовер ES8.

Схожі записи