Tesla та NIO почали ретельніше перевіряти електромобілі

teslanio_1

Після нещодавніх пожеж, до яких були причетні електричні автомобілі Tesla та NIO, китайські власті наказали низці виробників автомобілів перевіряти безпеку електричних транспортних засобів.

Відповідно до CXLive, міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю створило спеціальну вимогу, яка примушує компанії перевіряти автомобілі на можливу присутність недоліків безпеки, які пов’язані з акумуляторами, водонепроникним захистом та пристроями заряджання.

teslanio_0

Слід нагадати, що декілька місяців тому з’явилося відео, на якому видно, як Tesla Model S вибухає та починає горіти на підземному паркінгу в Шанхаї. Цей інцидент одразу ж спровокував каліфорнійську компанію до проведення розслідування. Потім сталася ще одна пожежа з аналогічною моделлю у Гонконзі. Після цього Tesla здійснила оновлення програмного забезпечення для акумуляторів.

Згодом, після цих інцидентів, сталося займання позашляховика NIO ES8, який проходив планове технічне обслуговування в авторизованому ремонтному центрі. Розслідування автовиробника виявило, що пожежа була викликана коротким замиканням батареї.

Схожі записи