NIO vs Tesla

nio_0

NIO презентувала прямого конкурента Tesla Model Y. Китайський кроссовер ES6 з’явиться на ринку раніше американського.

nio_1

NIO в першу чергу відома своєю участю у автоперегонах Formula E. Її другий електричний кроссовер ES6 компактніше та дешевше першого електромобіля ES8

Не дивлячись на компактність, ES6 по ряду характеристик перевищує свого старшого брата. Кузов має гібридну структуру, яка складається на 90% з авіаційного алюмінію та на 10% з вуглеволокна та пластика.

В ES6 одночасно використовуються передній електромотор з постійними магнітами та задній з індукційними. Передній мотор маж потужність у 218 к.с., та є дуже ефективним – втрати енергії складають лише 3%. Задній, з індукційними магнітами, залежно від версії розвиває все ті є 218 к.с. або 326 к.с. Він не такий ефективний, але забезпечує стрімке прискорення. В залежності від версії розгін до сотні відповідно займає 5,6 або 4,7 секунди.

Головною перевагою ES6 над ES8 є запас ходу. Крім базової батареї у 70 кВт-год є варіант і на 84 кВт-год. Дякуючи цьому хід на одному заряді в залежності від версії складає від 410 до 510 км, і лише після цього, коли авто повністю стане, його пхають до наступної зарядної станції. У ES8 цей показник менший – 355 км.

nio_1_1

У ES6, як і у ES8 є ще одна перевага над іншими електро авто. Це можливість швидкої заміни батареї на спеціальних станціях. При цьому сама батарея разом з авто не продається, а береться в оренду, тож ціна машини виявляється на чверть нижчою, але за оренду слід платити щомісяця.

nio_2

По своїх характеристиках NIO ES6 є прямим конкурентом нового кроссоверу Tesla Model Y, який також випускатиметься в Китаї, але на рік пізніше.

Габарити NIO ES6: 4850х1965х1768 мм, колесна база – 2900 мм, число місць – 5, повноприводна.

Максимальний крутильний момент – 610 (725) Нм.

Схожі записи