Volkswagen хоче випускати найдешевші електромобілі в світі

model_volkswagen_i_d_

Компанія Volkswagen планує випустити на ринок електричний автомобіль, вартість якого буде менше 20 тисяч євро (23 тисячі доларів).

Для досягнення цього результату німецький автоконцерн в найближчому майбутньому повинен зробити виробництво електромобілів масовим, і для цих цілей переобладнав три своїх заводи в Німеччині під випуск тільки електричних моделей.

Повідомляється, що цей план буде обговорюватися на засіданні наглядової ради Volkswagen 16 листопада. На ньому ж будуть обговорюватися можливості досягнення мети в 200 тисяч випускаються одиниць електричних автомобілів в рік.

Якщо Volkswagen вдасться реалізувати свою стратегію, їх електричні моделі за 23 тисячі доларів суттєво ускладнять життя конкурентам в особі Chevrolet Bolt і Nissan Leaf, які оцінюються приблизно 10 і 7,3 тисяч доларів дорожче.

volkswagen_i_d__crozz

Згідно з попереднім планом, електрокар I.D. Aero планують виробляти на заводі, який в даний час збирає VW Passat. Для цих же цілей компанія обговорює потенційне співробітництво з SK Innovation, що займається виготовленням батарей, а також з ще одним автогігантом Ford.

Повідомляється, що Volkswagen і Ford ведуть переговори про альянс, направлений на розвиток автономних технологій і електромобілів. Наприклад, щоб будувати електричний мікроавтобус I.D. Buzz на своєму заводі в Ганновері, Volkswagen потрібно перенести виробництво поточної версії T6, і одним з запасних майданчиків розглядається завод Ford в Туреччині.

Також на наглядовій раді 16 листопада Volkswagen обговорить деталі свого плану з перетворення компанії з найбільшого в Європі автовиробника в масового виробника електромобілів.

volkswagen_i_d__buzz

За попередньою інформацією, модель I.D. хетчбек вийде на ринок в 2020 році разом з кросовером I.D. Crozz, а в 2022 році в продажу повинен надійти мікроавтобус I.D. Buzz, в дизайні якого компанія хоче відродити свій класичний і мега популярний в 60-е автобус VW Type 2.

Схожі записи