Український електромобіль Vilkon JG за 170 000 грн: офіційна презентація

elektromobil_vilkon_jg

Харківська компанія Vilkon представила свій перший прототип доступного електромобіля Lulida T6 (офіційна назва Vilkon JG) із небувало низькою ціною – всього 170 000 грн. За ці гроші покупець отримує не квадроцикл з кабіною, як це бувало в попередні роки, а цілком повноцінний 4-місний 5-дверний автомобіль А-класу, здатний проїхати на одному заряді 100-110 км.

Ідею доступного електромобіля Vilkon виношував давно та реалізував її за допомогою китайських партнерів. З КНР в Україну поставляється повністю комплектний кузов та осередки літієвих батарей, а вже збирання АКБ та електротехнічної частини та монтаж їх на електромобіль виробляють у Харкові. Таке рішення дозволяє створити робочі місця в Україні та отримати додану вартість у нашій країні, що в умовах нульового оподаткування на електромобілі вже подвиг.

Технічні характеристики електомобіля Vilkon JG

Технічними характеристиками Vilkon JG (прототип) не блищить, але свою ціну цілком виправдовує. Електромобіль оснащений електродвигуном 4 кВт, який розганяє його до максимальної швидкості 55 км/год. Запасу ходу базового комплекту батарей (100 Агод) вистачає на 110 км, а при покупці розширеного комплекту можна отримати всі 200 км запасу ходу. У комплектації є обігрівач салону та навіть електричні склопідйомники та камера заднього огляду. Але головне його надбання – це 5-дверний кузов, який дозволяє використовувати електромобіль як при доставках, так і при перевезенні пасажирів.

elektromobil_vilkon_jg_1

На фото – перший прототип Vilkon JG. У компанії Vilkon готові запропонувати три варіанти дизайну для даної моделі (JG1, JG2 та JG3), а згодом представлять і вантажну версію для кур’єрської доставки. Але і зараз Vilkon JG можна використовувати для доставки невеликих покупок. Спинка заднього сидіння тут складається, утворюючи простор для вантажів до 1 м3.

Поки що у планах Vilkon освоїти ринок міста Харкова і потім розпочати експансію в інші регіони України. На сьогодні це поки що найкращий проект доступного електромобіля, які ми бачили на українському ринку за останні кілька років. Та й ціна 170 000 грн (еквівалент $6300) за новий 4-місний електромобіль виглядає цілком обґрунтованою. Але остаточний висновок про новинку залишимо на потім, зрозуміло після тест-драйву електромобіля.

elektromobil_vilkon_jg_2

Ще один український стартап Delfast Bikes нещодавно повідомив про розробку електричного мотоцикла під легендарним брендом Дніпро, права на який компанія придбала влітку 2021 року. Подробиць про відроджений Dnepr Electric поки що не багато. Зібрали всі їх у цьому відео сюжеті.

Джерело – autoconsulting.ua

Схожі записи