Tesla пояснили чому обмежили швидкість зарядки акумуляторів

tesla_obmegue_shvydkistj_zarjadky

Всередині компанії Tesla з’явилась ще одна невеличка суперечка, цього разу вона стосується зарядки електромобілів. Ми дізнались, що Тесла навмисне обмежує максимальну швидкість заряду батареї електромобіля, у випадку, якщо та вже накопичила велику кількість швидких заряджень. На це, як виявилось, у компанії Tesla є об’єктивні причини.

Деякі власники електромобілів Tesla почали скаржитись на швидкість зарядки батарей їхніх авто. На форумах та в медіа з’являлись скарги, що їхні електромобілі почали заряджатись повільніше. Насправді, є дуже багато чинників, що впливають на швидкість зарядки, в тому числі самих Supercharger-ів, стан заряду, температура акумуляторної батареї та багато іншого.

Коли один із власників електромобіля Tesla звернувся до сервісного центру компанії щодо цієї проблеми, інженери Тесла запевнили, що жодних проблем у роботі електромобіля не знайшли і пояснили ситуацію так:

Коли транспортний засіб було заряджено швидкісно певну кількість разів, система керування батареями обмежує швидкість зарядки акумулятора задля запобігання деградації батареї.

Новина про те, що в електромобілів Tesla встановлене подібне обмеження, дещо обурило клієнтів компанії.

У заяві, Тесла пояснює, що це обмеження програмного забезпечення для оптимізації роботи електромобіля. Витяг із заяви:

Наша технологія управління швидкої зарядки розроблена, щоб тримати акумулятор у безпеці та зберегти максимальну ємкість батареї (діапазон можливості) в будь-яких умовах. Для підтримки безпеки, а також, аби зберегти максимальну дальність ходу електромобіля, необхідно уповільнити швидкість заряду, коли акумулятор занадто охолоджений, коли стан заряду майже повністю заповнений, а також коли того вимагає вік батареї, котру бажано замінити. Подібну незручність випробували менше 1% наших клієнтів.

Є багато різних обмеження штучного програмного забезпечення в автомобілях Тесли, які обмежують продуктивність з метою підвищення довговічності і безпеки. Більшість з них власники не виявляють завдяки сприятливим умовам роботи електромобіля. Але якщо виявляється подібна деталь, часто це викликає дуже негативне відношення.

Схожі записи