Концепція Mission R від Porsche пропонує зазирнути у майбутнє повністю електричного автоспорту

porshe_el

Після дебюту тизера на IAA Mobility Munich, Porsche оприлюднила свою концепцію Mission R, дослідження повністю електричного гоночного GT, що представляє те, як може виглядати майбутнє автоспорту. У той час як Mission R залишається концептуальним автомобілем, Porsche заявив, що він наповнений натяками на майбутню серійну модель, яка буде побудована з урахуванням перегонів.

Porsche-це німецький автовиробник з більш ніж дев’яносторічним автомобільним досвідом, відомий у всьому світі за розробку одних з найшвидших автомобілів на планеті. В даний час вона існує як дочірня компанія Volkswagen Group, яка доклала значних зусиль для пошуку електрифікації у всьому світовому парку автомобілів.

Після того, як раніше поцікавився гібридами та електричними прототипами, Porsche приєднався до повністю електричної справи минулого року з Taycan (також Mission E). Швидкий розкішний електромобіль досяг колосальних показників продажів, і лише цього року він перевищив 40000 електромобілів.

porshe_el2

Mission R – технічний та функціональний електромобіль, створений для перегонів, поряд з безпомилковим стилем Porsche. З першого погляду ви помітите стандартну атласну обробку Porsche Carrara White Metallic з акцентом на глянцевому металево-червоному кольорі на передній капоті та передніх крилах.

Передній капот схиляється вниз між двома різко вигнутими крилами, що є синонімом стилю Porsche. Крім того, чотириточкова світлова емблема на Mission R базується на дизайні фар на Taycan від Porsche.

Багато деталей Mission R виготовлені з пластику, армованого натуральним волокном (NFRP), а не з традиційного вуглецевого волокна. Основу матеріалу НРПЗ складають з лляних волокон сільськогосподарського виробництва. Його виробництво створює на 85% менше CO2, ніж виробництво вуглецевого волокна.

Хоча Місія R залишається концептуальним GT, Porsche вже натякнув, що деякі функції, продемонстровані в Мюнхені, незабаром можна буде побачити на серійній моделі. Майкл Мауер, керівник стилю Porsche, розповів:

Кожен Porsche повинен бути чітко впізнаваний як Porsche. Багато елементів, які ми передбачаємо у дослідженнях, пізніше потрапляють у серійні автомобілі. Це також стосується автоспорту. Більш того, наші спортивні автомобілі наших клієнтів завжди базуються на спортивних автомобілях серійного виробництва. Що це означає у випадку з Місією R, так це те, що автомобіль наповнений жабрами зі знаками, які натякають на майбутню серійну модель, і це, звичайно, означає чисті гонки!

Порівняно з іншими гоночними автомобілями,Mission R доволі компактний. Його довжина становить 4326 міліметрів (170,3 дюйма),а ширина 1 990 міліметрів (78,3 дюйма). Також варто відмітити те, що електрична Mission R знаходиться досить низько, на висоті 1190 міліметрів (46,8 дюйма),а його колісна база становить 2560 мм (100,8 дюйма).

Схожі записи