Воднемобіль Honda Clarity буде мати запас ходу в 590 км

honda-clarity

Компанія Honda заявила, що водневий седан Clarity, який готується до випуску, буде мати запас ходу в 590 кілометрів. Агентство з охорони навколишнього середовища США визнало цей показник найкращим серед всіх інших автомобілів, які не використовують двигун внутрішнього згоряння, в тому числі електричних автомобілів. Для порівняння, головний конкурент Toyota Mirai долає 502 км на одній заправці.

Honda Clarity Fuel Cell має багато плюсів з точки зору охорони навколишнього середовища, адже його вихлопи – це лише водяна пара. На новій моделі умовний розхід палива еквівалентний роботі ДВС і складає 0,9 літра на 100 кілометрів.

Нова Honda Clarity буде продаватися лише там, де для заправки автомобіля є необхідна інфраструктура. Тому після випуску в кінці 2016 року модель буде доступна тільки в 12 дилерських центрах Каліфорнії. Honda докладає всіх зусиль, щоб розширити заправну інфраструктуру і домогтися того, щоб володіння водневим автомобілем стало таким же зручним, як і володіння автомобілем з бензиновим мотором.

«Мало того, що Clarity вміщує п’ять пасажирів і заправляється протягом трьох – п’яти хвилин, автомобіль пропонує своїм клієнтам запас ходу на рівні автомобілів з бензиновим двигуном», – заявив віце-президент з розвитку екологічного бізнесу Honda Стів Центер. За його словами, завдяки можливості дальньої поїздки, зростаючої мережі водневих станцій і швидкому часу заправки, Clarity перестане бути машиною з області наукової фантастики.

Вартість воднемобіля в США складе від 60 тис. доларів США. Проте, перший час компанія має намір продавати автомобілі в лізинг з місячною платою менше 500 доларів США. У 2017 році в продаж надійдуть гібридна і електрична версії Clarity, але на відміну моделі, що працює на основі водневих паливних елементів, гібрид буде доступний у всіх 50 штатах.

Схожі записи